Élet-Stílus

Beteg gyermekük kedvéért váltak meg hajuktól az anyák

A 46 bostoni édesanya azért vállalkozott a nyilvános hajvágásra, hogy ezzel is támogassák daganatos beteg gyermekeiket.

Bostonban, augusztus első hétvégéjén évek óta megrendezik azt a jótékonysági rendezvényt, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a daganatos betegségekkel küzdő kisgyermekekre és a hozzátartozóikra is. A résztvevők ezen a hétvégén amellett, hogy 200 ezer dollárnyi támogatást gyűjtöttek a beteg gyerekeknek, ráadásul szemtanúi lehettek annak, ahogy 46 bátor édesanya vállalja, hogy megválik hajkoronájától, hogy ezzel is támogassa gyermekét.


Képek forrása: Connor Summer 

Miért pont 46 anya? Nos, mert az amerikai statisztikák szerint, az év minden egyes munkanapján éppen ennyi anyuka kénytelen azzal szembesülni, hogy gyermekének daganatos betegsége van. „Elmondani sem lehet, milyen érzés ülni a székben, miután az orvos kimondta azt az öt szót, hogy „Az ön gyermekének rákja van.” Annak, aki nem élte át elképzelhetetlen az a fajta rettegés, ami úrrá lesz az emberen” – mondta a Yahoo Health-nek Maisy Yeager, a rendezvény egyik társszervezője.

A massachusettsi biokémikus kisfia mindössze nyolc éves volt, amikor leukémiával diagnosztizálták. Zareknek szerencséje volt: néhány műtét és éveken át tartó szteroidos kezelés után ma már tünetmentes. Ám sajnos nem mindenki ilyen szerencsés. A 46 anyuka között idén többen is voltak olyanok, akik elvesztették gyermeküket a betegség miatt. „Döbbenetes, de ezek az anyák a veszteség ellenére is rendszeresen járnak a rendezvényekre és biztosítják támogatásukról a többi édesanyát” – árulta el a szervező.

A közös hajvágásról idén egyébként egy megható csoportkép is készült. Íme:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik