Élet-Stílus

Hatszor szállt szembe a halállal, hogy valóra válthassa álmát

A fiatal lány szívét ritka immunbetegsége miatt eddig hatszor operálták. Folyamatos életveszélyben van, de feltett szándéka, hogy színésznő lesz.

A 19 éves észak-londoni Casey-Jayne legnagyobb vágya, hogy színésznő lehessen, és ezért mindent meg is tesz annak ellenére, hogy kétéves kora óta gyakorlatilag állandóan életveszélyben van. A lányt ekkor diagnosztizálták a meglehetősen ritka, és főleg Japánban ismert Kawasaki-szindrómával, egy autoimmun-betegséggel, ami a kis- és közepes artériák gyulladását okozza.

„Amikor kétévesen a lázam egyik pillanatról a másikra, látszólag minden előzmény nélkül felszökött 41 fokra, a szüleim pánikba estek. Azonnal kórházba vittek, ahol nem sokkal később az orvosok közölték velük a diagnózist: Kawasaki-szindróma. A betegség leginkább a szívemet támadta, de mellette más tüneteket is okozott. Irritábilis bél szindrómát, asztmát, arthritist és tüdőgondokat” – idézte a lányt a Daily Star című brit lap.


Kép forrása: Daily Star 

Casey elárulta, az immunbetegség miatt eddig már hatszor műtötték a szívét, ráadásul most egy hetedik műtét is szóba került. „Nem mondhatnám, hogy megrázott a hír, hiszen, ha az egészségemről van szó, akkor velem mindig van valami. Valahányszor egy új tünetet veszek észre magamon, egyszerűen hozzácsapom a már meglévők listájához, melyeket le kell győznöm, hogy végre egészséges lehessek.”

Az életvidám lány a Daily Starnak azt is elárulta, optimizmusát és töretlen lelkesedését első iskolájának köszönheti, ahol néhány osztálytársa szünet nélkül piszkálta őt. „Bármit csináltam, nekik nem volt jó. Ha beteg voltam azért csúfoltak, ha híztam azért, ha fogytam akkor meg azért. Végül iskolát váltottam, ahol új barátaim lettek, de őket sose felejtem el: megtanítottak, hogy soha ne hagyjam magam” – mondja a lány, akit a közelmúltban megtalált egy tehetségekkel foglalkozó ügynökség, és szerepet ajánlott neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik