Élet-Stílus

Nyolc perc után sírt fel a halottnak hitt újszülött

A kisfiú azután került életveszélyes állapotba, hogy vajúdás közben a nyaka köré tekeredett a köldökzsinór.

„Csak arra vártam, hogy végre halljam felsírni a kisfiamat, semmi másra.Ehelyett az orvosokat hallottam először, ahogy sajnálkozva közlik velem, hogy a kisbabám sajnos nem lélegzik” – emlékszik vissza élete egyik legnehezebb pillanatára a 22 éves brit édesanya, Nikkita Pereira.

Amikor megtudta, gyermeket vár, a fiatal kismama majd kiugrott a bőréből. „Alig vártam, hogy végre a kezemben tarthassam őt. Számoltam vissza a napokat, és közben mindent alaposan megterveztem. A szülést is” – mondja, majd hozzáteszi, azt szerette volna, ha kisfia otthon, nyugodt körülmények között jön a világra, ám a szülés a fájások megindulása után nem egészen úgy zajlott, ahogy tervezte.


Képek forrása: Daily Mail 

„Miután márt közel egy napja vajúdtam, és még mindig csak két centire tágultam ki, édesanyám úgy döntött kórházba visz. Hívott egy taxit, és a kórházhoz hajtottunk” – meséli Nikkita, aki ekkor még nem tudta, hogy az orvosoknak alig néhány óra múlva sürgősségi császármetszést kell rajta végrehajtaniuk, hogy megmenthessék gyermekét.

Ahogy az orvosok monitorra tették a kismamát, kiderült, hogy a baba szívhangja minden egyes fájással gyengül, ezért úgy döntöttek nem várnak tovább. Jól döntöttek: a kisfiú köldökzsinórja ugyanis a nyaka köré tekeredett, és egyre szorosabban fojtotta őt. „Mikor kiemelték Ziah-t, csak arra vártam, hogy végre felsírjon, de nem sírt. Az orvosok egymásra néztek, majd megpróbáltak segíteni neki, Ziah ennek ellenére néma maradt.”

 

Nyolc perccel később az orvosok megállapították a halál időpontját, Nikkita pedig összeomlott. „Abban a pillanatban úgy éreztem, az én egy kis darabom is a kisfiammal halt. Még most sem igazán találom a szavakat arra, hogy elmondjam, milyen rettenetesen éreztem magam. Nem tudtam elviselni a gondolatot, hogy soha nem ismerhetem meg a fiam.”

Ám néhány másodperccel később csoda történt. „Ziah váratlanul vett egy nagy levegőt, és felsírt. A szobában mindenki döbbent csendben állt, majd hirtelen ujjongásban tört ki” – mondja könnyek között az anyuka, aki nem tud elég hálás lenni a sorsnak azért, hogy visszakapta elveszettnek hitt kisfiát.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik