Élet-Stílus

A növény, ami állítólag elpusztítja a rákos sejteket

A viharisten indájában állítólag olyan hatóanyagok vannak, amik elpusztítják a hasnyálmirigyrákot okozó beteg sejteket.

A hasnyálmirigyrák – mely az Amerikai Egyesült Államokban a negyedik leggyakoribb halálos daganattípus – az egyik legagresszívabb rákfajta, melynél a betegek állapota igen gyorsan romlik. A túlélési arány igen alacsony, mindössze a betegek 5 százaléka éli meg a diagnózist követő ötödik évet.


Kép forrása: asianflora.com 

A University of Minnesota kutatói egy, az ősi kínai gyógyászatban alkalmazott növény, a viharisten indája (Tirpterygium wilfordii) kivonatával jelentős eredményeket értek el a daganat elleni küzdelemben. A rákos sejtekben nagy mennyiségben található meg egy GRP78 nevű fehérje, mely megvédi a sejteket a pusztulástól. Ez a fehérje szerepet játszik tehát abban, hogy a daganat képes túlélni és folyamatosan növekedni. A növény egyik hatóanyaga, a triptolid elnyomja a GRP78-at, így közvetve a daganatos sejtek halálát okozza.

“Kutatásaink bizonyították, hogya hosszabb idejű triptolidkezelés befolyásolja a sejtek működését, és megakadályozza a daganatos sejtek növekedését, illetve túlélését” – mondta a kutatás vezetője, dr. Ashok Saluja. 

Szeretne még többet tudni a tirptoidról? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik