Élet-Stílus

Minden nap lerajzolja halott apukáját a kisfiú

Az apa idén márciusban halt meg. Négyéves kisfia azóta minden nap rajzol róla egy képet, hogy életben tartsa emlékét.

A 41 éves John Mummery születése óta egy súlyos genetikai betegségben, az úgynevezett cisztás fibrózisban szenvedett, és az állapota idén tavasszal válságosra fordult. Orvosai azonnal előjegyezték őt tüdőátültetésre, ám az egygyermekes édesapa már nem élte meg az operációt: márciusban meghalt.


Képek forrása: mirror.co.uk 

A tehetséges grafikus négyéves kisfia, Dylan azóta minden áldott nap lerajzolja apukáját, hogy így tartsa életben az emlékét. „John és Dylan nagyon közel álltak egymáshoz, szinte minden percet együtt töltöttek” – árulta el a Mirror című brit lapnak Dylan 37 éves édesanyja, Issy, aki úgy érzi, fia ezeken a rajzokon keresztül dolgozza fel szeretett édesapja elvesztését.

„A fiúk mindig is imádtak együtt rajzolni. Emlékszem előfordult, hogy épp amiatt vesztünk össze Johnnal, mert szóvá tettem, túl sok időt töltenek a rajzolgatással. Fogalmam se volt róla, hogy ez egy ennyire különleges kapocs kettőjük között” – árulta el az édesanya, aki férje halála után teljesen összeomlott.

 

„Pontosan tudtam, hogy Dylan ugyanúgy össze van zavarodva, mint én, ezért keresnem kellett valamit, ami segít neki feldolgozni a veszteséget.” A kisfiú végül a rajzolgatásban találta meg a megnyugvást: apja halála óta minden nap lerajzolja egyik közös emléküket. Sőt, édesanyja elmondása szerint a kisfiú még édesapja temetését is lerajzolta. „Hála a rajzoknak, minden nap van lehetőségünk beszélgetni Johnról, amivel életben tarthatjuk az emlékét” – tette hozzá Issy.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik