Élet-Stílus

Péniszkörkép a nagyvilágból: változó méretek

A friss térkép tanúsága szerint a magyar férfiaknak egyáltalán nincs okuk szégyenkezni a nemzetközi mezőnyben.

A férfiak szubjektíven felfogott, érzékelt “férfiasságát” és öntudatát jelentős mértékben meghatározza a hímvesszőjük mérete és “teljesítőképessége”. Szakértők szerint mindez országtól sem független jelenség. Hosszúság, kerület és kinézet: ezek a férfiak számára meghatározó jegyek, ha a péniszről van szó. Ezek az értékek országonként változnak – a német Focus Online összeállítása szerint.

A német internetes újság szerint az europid (angolszász kifejezéssel: kaukázusi) férfiak péniszadatai például ezek: átlagos hosszúság ernyedt állapotban: 7,3 centiméter, átlagos hosszúság izgalmi állapotban: 15,4 centiméter. Az európaiak pénisze országonkénti átlagot tekintve rendkívül eltérő. Erről egy térkép is készült a Focus Online szerint. Ezen zölddel a 12-12,9 centiméter hosszúságúak vannak feltüntetve, sárgával szerepelnek a 13-13,9 centiméteresek, naranccsal a 14-14,9 cm hosszúak és vörössel a 15 centiméternél hosszabb pénisszel rendelkezők. (Ezek országos átlagra vonatkozó számok.)


Kép forrása: Thinkstock

A térkép tanúsága szerint a magyarok egyáltalán nincsenek rossz helyen a nemzetközi összehasonlításban: 14,99 centiméteres az átlagos péniszhosszúsága a magyar férfiaknak, így tehát a narancsszínűek közé kerültünk, de csak minimális különbséggel maradtunk le a “vörös” kategóriától (amelybe például a hollandiai, a grúziai és a bosznia-hercegovinai férfiak kerültek). A zöld színűek közé az írek, az olaszok, a görögök és a románok tartoznak. 


Kép forrása: Focus Online 

Szeretne még többet megtudni? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik