Élet-Stílus

Körülmetélésre ment, a pénisze nélkül ébredt

Az amerikai férfi szerint senki nem tájékoztatta, hogy a műtét ilyen következményekkel járhat. Kártérítést követel.

Az 56 éves, alabamai férfi, Johnny Lee Banks még mindig sokkos állapotban van azóta, hogy a múlt hónapban kés alá feküdt. A középkorú férfi a már rutineljárásnak számító, körülmetélést végeztette el magán, csakhogy a beavatkozás után arra tért magához, hogy orvosa a fityma helyett az egész péniszét eltávolította.

„Soha, senki egy szóval sem mondta nekem, hogy egy ilyen egyszerű beavatkozás ilyen súlyos következményekkel járhat” – nyilatkozta az eset után a férfi, akinek bevallása szerint még most is rettenetes fájdalmai vannak, és dolgozni sem tud. Épp ezért ügyvédet fogadott és úgy döntött, a bíróságon keresi az igazát.

Az AL.com című portál szerint nem csak Banks, de felesége is pereli az alabamai orvosi központ urológiáját, mert mint mondta visszafordíthatatlan kár érte az elbaltázott műtét miatt. Amerikában egyébként nem ez a per lesz az első, amit azért indítanak, mert egy orvos a betege megkérdezése és beleegyezése nélkül távolította el a péniszét. 2011-ben Kentuckyban is emiatt pereltek, csakhogy az eljárás során kiderült, az orvos azért amputálta páciense péniszét, mert a körülmetélés során rosszindulatú daganatot talált.

Utóbbi esetben a bíróság az orvosnak adott igazat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik