Élet-Stílus

Saját készítésű szerrel szabadult meg a ráktól

A 63 éves férfi biztos benne, hogy saját készítésű kannabisz olaja gyógyította ki a májrákból.

„Amikor 2009-ben, munka közben minden előzmény nélkül elájultam, tudtam, hogy nagy baj van. Épp ezért nem vágott gyomorszájon, amikor az orvosom közölte velem, hogy májrákom van. Tudtam, hogy a helyzetem nem túl rózsás, de bíztam benne, hogy van rá mód, hogy meggyógyuljak” – idézte a 63 éves Mike Cutlert a brit Daily Mail. A kilencszeres nagypapa nemsokkal a diagnózis után már a műtőasztalon feküdt: orvosai májátültetést hajtottak végre rajta, hogy megszabadítsák a rákos sejtektől.

Egy ideig úgy tűnt, a kezelés sikeres, és Mike meggyógyul, csakhogy három évvel később, egy 2012-es rutinellenőrzés után az orvos ismét rákos sejteket talált Mike májában. „Mindenkire dühös voltam” – emlékszik vissza legsötétebb időszakára az idős férfi. „Képtelen voltam elfogadni, hogy a betegség visszatért, és hogy bármit tettem is addig, teljesen felesleges volt.”

Mike-nak ebben az időszakban saját bevallás szerint egyetlen társa maradt: a laptopja. „Emlékszem, szünet nélkül azt kutattam, mik azok az alternatív szerek, amik segíthetnének rajtam. Sok mindent kipróbáltam, a szerek többségét eredmények nélkül” – mondja, majd hozzáteszi végül egy Youtube-videóra bukkant, amiben a kannabisz olaj gyógyító hatásáról számoltak be.


Saját magát gyógyította
Kép forrása: Daily Mail 

„Úgy döntöttem, mivel nincs vesztenivalóm, kipróbálom a szert.” Az idős férfi ezután elárulta, az első adag fűhöz egy dealeren keresztül jutott hozzá, majd a növényből saját kezűleg kannabisz olaj kapszulákat készített. „Naponta csak egyet szedtem be” – mesélte Mike, aki már három nap múlva érezte a szer hatékonyságát. Végül idén májusban Mike úgy döntött, újra megvizsgáltatja magát.

A tesztek után legnagyobb meglepetésére orvosa azzal a hírrel fogadta, hogy az új májából eltűntek a rákos sejtek. „Nem hittem a fülemnek. Azt gondoltam, a halálos ítéletemet fogom tőle hallani, erre közölte velem, hogy egészséges vagyok.” A 63 éves nagypapa most úgy érzi, ő a világ legszerencsésebb embere, a gyógyulás receptjét pedig minél több emberrel szeretné megosztani, ezért szinte minden olyan eseményen részt vesz, ahol az orvosi marihuána használatának legalizálásáról esik szó.

Mike történetét egyébként alátámasztja egy a múlt héten publikált tudományos kutatás is, amit az East Anglia Egyetem kutatói végeztek. Ebből kiderült, hogy a kannabiszban található pszichoaktív összetevő, az úgynevezett THC lelassíthatja a rákos sejtek növekedését. Dr. Kat Arney, a kutatás vezetője elmondta, az egereken, vagy laborban növesztett sejtekkel végzett kísérletek azért hasznosak, mert azt mutatják meg, molekuláris szinten hogyan hatnak a kannabinoidok a rákos sejtekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik