Élet-Stílus

Menstruált a férfi, akit hasfájás miatt vittek kórházba

A 44 éves kínai férfit felesége vitte orvoshoz azután, hogy férje napok óta kínzó hasfájástól szenvedett.

Az asszony saját bevallása szerint képtelen volt tovább tétlenül nézni férje szenvedéseit, ezért döntött úgy, hogy orvoshoz viszi őt. Csakhogy arra, ami ezek után következett, nem lehetett felkészülve. A kínai hírportálnak, a Zhejiang Online-nak nyilatkozó nő elárulta, a hidegzuhany azután érte őket, miután férje elárulta orvosának, hogy a fájdalmak kezdete óta vért vizel.

A yongkangi orvosok ugyanis, tartva attól, hogy a véres vizelet komoly betegségre utal, azonnal CAT-vizsgálatra küldték Chent. Azt remélték, hogy a tomográfiás felvételekből kiderül majd a fájdalom és a vérzés oka is. Így is lett. Az egész életét férfiként élő Chen hasüregében ezt követően kifejlett női szaporítószerveket találtak az orvosok, melyek mint kiderült működőképesek is: a férfi fájdalmait ugyanis az okozta, hogy életében először menstruálni kezdett.


Alapos vizsgálatok derítették ki a hasi fájdalom okát
Kép forrása: Thinkstock 

A helyi újság munkatársának nyilatkozva Chen orvosa elárulta, csak a CAT-felvételek után figyeltek fel arra, hogy középkorú páciensüknek az ádámcsutkája és a pénisze is jóval kisebb az átlagosnál. „Azt mondta nekünk, hogy kielégítő szexuális életet él, még akkor is, ha a nemi szerve nem igazán úgy néz ki, mint más férfiaknak.”

Az orvosok nem sokkal ezután kongenitális adrenális hiperpláziával diagnosztizálták Chent. Kiderült, hogy a 44 éves férfi valójában nőnek született és a ritka genetikai betegség miatt, melyben a mellékvese hormontermelő részének veleszületett elváltozása miatt, abnormális mértékű hormontermelés tapasztalható, erősödtek meg a férfi nemi jegyei.

Kínában egyébként nem Chen volt az első olyan férfi, akiről csak idősebb korában derült ki, hogy valójában – legalábbis biológiailag – nőnek született: tavaly egy 66 éves férfi jelentkezett orvosánál, szintén hasi fájdalmak miatt. Nála a tesztek nem sokkal később azt mutatták ki, hogy petefészekcisztája van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik