Élet-Stílus

Kis híján halálra éheztette gyermekét egy anya

Amikor a rendőrök kimentették, a hétéves gyerek mindössze 11 kilót nyomott. Bogarakon élt, mert családjától nem kapott enni.

Még a pittsburghi gyermekkórház sokat látott orvosai is elborzadtak, amikor meglátták azt a hétéves kisfiút, akit a rendőrök egy lakossági bejelentés után hoztak el családja greenville-i otthonából. Mint kiderült, a hétéves gyereket – akinek nevét az ő érdekében nem hozták nyilvánosságra – anyja és nagyszülei is módszeresen kínozták: amellett, hogy éheztették, rendszeresen verték is.

„Szíjjal estek neki, amikor úrrá lett rajta az éhség, és megpróbált élelemhez jutni” – mondta a Tribune-Review című lapnak az ügyben indult nyomozás vezetője, John J. Piatek nyomozó, aki hozzátette, a gyereket rettenetes állapotban szállították kórházba. „Mindössze 11 kilót nyomott, teljesen legyengült, ráadásul, három foga el is fertőződött. Az orvosai szerint, ha egy kicsit később találunk rá, minden bizonnyal már nem élt volna” – tette hozzá.

A gyerek kórházba szállításával egy időben, a rendőrség őrizetbe vette a 28 éves anyát, Mary Radert és szüleit, az 58 éves Dennis Beighley-t és feleségét, a 47 éves Deanat is. Őket kiskorú kárára elkövetett bántalmazás és veszélyeztetés miatt vonják majd felelősségre.

A nyomozó egyébként azt is elmondta, a család kegyetlenkedésére egy járókelő hívta fel a figyelmüket, miután kutyasétáltatás közben meglátta a csontsoványra fogyott gyermeket. „Ha egy hónappal később derül fény a dologra, a kisfiún valószínűleg már nem lehetett volna segíteni. Annyira éhes volt, és annyira félt a veréstől, hogy kétségbeesésében a hátsó udvaron fogott bogarakat ette.”

A kisfiúnak egyébként van két lánytestvére és egy bátyja is, akik teljesen egészségesek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik