Élet-Stílus

62 éves nőt vett el egy kilencéves kisfiú

A gyerekférj azért kérte meg az idős nő kezét, hogy megbékíthesse halott nagyapja szellemét.

A kis Saneie Masilela mindössze nyolc éves volt, amikor egy álom miatt egy csapásra a feje tetejére állt az élete. A dél-afrikai kisfiú ugyanis egyik este halott nagyapjával álmodott, aki arra kérte őt, vegye nőül a szintén a faluban élő, 61 éves, ötgyermekes Helen Shabangut, mert még mindig nagyon szereti őt.

A kisfiú másnap szüleinek is elmesélte álmát, akik végül úgy döntöttek, teljesítik a halott ősük kívánságát, mindezt azért, hogy megóvják családjukat a szellemek haragjától. Rekord gyorsasággal, mindössze 2 hónap alatt megszervezték a ceremóniát, ami 1500 fontba, átszámolva több mint félmillió forintba került.


Kép forrása: Buzzfeed 

Saneie 46 éves édesanyja, Patience, kisfia 2013-as, első esküvője után azt nyilatkozta az egyik helyi lap újságírójának, tisztában van vele, hogy sokan rossz szemmel néznek rájuk, amiért engedték, hogy fiuk egy nála sokkal idősebb asszonnyal kössön házasságot, de mint mondta, nem foglalkozik a rosszindulatú megjegyzésekkel.

Noha a ceremónia az egész világon nagy port kavart, Saneie és családja úgy döntött, ragaszkodik a helyi hagyományokhoz, és ahogy azt szokás, egy évvel az első ceremónia után újabb esküvőt szervez a párnak, hogy megújíthassák fogadalmukat. „Tudom, hogy az ősök is így akarnák. Ha nem tartanánk magunkat a hagyományokhoz, lesújtana a családunkra a haragjuk, ezt pedig nem szeretnénk” – magyarázta Patience, miért van szükség az újabb esküvőre.

Saneie anyja azt is elárulta, a faluban élők szünet nélkül arról faggatják, együtt él-e fia a választottjával, és, hogy lesznek-e gyerekeik. „Ez butaság. Mindenki tudja, hogy Helen és Saneie csakis a szellemek kedvéért házasodtak össze. Amikor vége a ceremóniának, minden visszatér a megszokott kerékvágásba: Helen hazamegy a családjához, Saneie pedig az iskolába, mint ha mi sem történt volna. Csak játszunk egyet a béke kedvéért” – mondta a nő.

A második ceremóniáról egy videó is készült, íme:

Az esküvője kapcsán egyébként a most kilencéves kis Saneiet is megkérdezték, aki elmondta, boldog, hogy feleségül veheti Helent, akit nagyon kedvel. „De ha vége az esküvőnek, visszamegyek az iskolába, hogy tanulhassak, és sikeres lehessek. Ha majd elég idős leszek, akkor egy korban hozzám illő nőt veszek majd feleségül” – tette még hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik