Élet-Stílus

A világ legmagasabb lánya szereti, hogy különleges

Egy ritka betegségnek köszönhetően 213,6 centiméter magasra nőtt a 17 éves Rumeysa Geli.

Szereti, hogy más, mint a többiek. A tizenhét éves török Rumeysa Gelgi 213,6 centiméteres magasságával hivatalosan is a világ legnagyobb kamasza. Hatalmas termetét egy ritka betegség, a Weaver szindróma okozza.

A kezei 24,5 centiméteresek, lábain pedig 47-es cipőket a hord az a török lány, aki hivatalosan is megkapta a világ legmagasabb tinédzsere címet a Guinnes World Recordstól. Az elismerő oklevelet szülővárosában, Safranboluban vehette át. Méretei miatt a lány mozgási nehézségekkel küzd, speciális tolókocsija, és járókerete is van, ruhát és cipőket pedig mindig egyedileg kell csináltatnia, nincs az a konfekcióméret, amit felvehetne. Ezektől eltekintve átlagos életet él, egy átlagos családban, jelenleg gimnáziumba jár.

 Hivatalos rekord (fotó: Guiness World Records)

Rumsysa boldog, bár régebben bántotta, ha megbámulták, vagy kigúnyolták azért amilyen, ma már ki tudja zárni a negatívumokat. „Csak a pozitívumokra koncentrálok, szeretek más lenni mint a többiek” – idézi a lányt a Daily Mail.

Mivel az orvosok szerint a lány már nem fog többet nőni, így nem fogja megdönteni a világ legmagasabb embere rekordot, mellyel honfitársa, a 251 centiméteres Sultan Kösen büszkélkedik. A valaha élt legmagasabb kamaszlánya Anna Haining Swan (1846-1888) volt, aki 241,3 centisre nőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik