Élet-Stílus

Halál a hotdogevők viadalán

Tragikusan végződött egy függetlenség napi verseny az Egyesült Államokban, egy versenyzőnek torkán akadt a falat, és a férfi megfulladt.

Az önpusztítás bajnokai

Extrém erőpróbák a nagyvilágból

A gyorsasági evőverseny nagyon népszerű rendezvény a július eleji amerikai nemzeti ünnepen. A 47 éves Walter Eagle Tail a dél-dakotai Custerben vett részt hotdogevő-versenyen, és a kórházba szállítás után halt meg – közölte Rick Wheeler seriff a helyi lappal.

“Valaki már próbálta őt újraéleszteni, amikor mi a helyszínre érkeztünk. A férfi valószínűleg megfulladt. A torkán akadt a falat, és a mentősök nem tudtak segíteni rajta… Minden néhány perc alatt történt” – mondta a seriff. A versenyt szervező helyi kereskedelmi kamara a történtek miatt lefújta a másnapra tervezett piteevő versenyt.

New Yorkban, a híres Coney Island-i hotdogevő-bajnokságot a nyolcszoros bajnok Joey “Cápa” Chestnut 61 hot dog 10 perc alatti felfalásával nyerte meg július 4-én.

George Shea, az evőversenyek szervezéséért felelős New York-i szervezet elnöke elmondta, hogy a szervezők minden lehetséges erőfeszítést megtesznek annak érdekében, hogy megelőzzék a hasonló baleseteket. “Mindig gondoskodunk arról, hogy ‘ellenőrzött’ körülmények között rendezzük a versenyt. Minden a biztonságról szól, csakúgy mintha futball-, jégkorong- vagy autóverseny lenne, elsődleges a biztonság – hangoztatta.

Magyarországon egyébként három éve rendeztek először ehhez hasonló, hamburgerfalóversenyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik