Élet-Stílus

Ritka betegség miatt szem nélkül születtek az ikrek

A két kisfiú betegségéről a szülés pillanatáig se a szülők, se az orvosok nem tudtak.

A kaliforniai Lopez-ikrek genetikai betegsége, ami miatt szemgolyó nélkül jöttek a világra, szörnyen ritka: százezer születésből mindössze hármat érint. Ez persze nem vigasztalja a megtört szülőket, akik egészen a szülést követő pillanatig úgy tudták, két, tökéletesen egészséges kisfiút várnak.

Csakhogy a szülés után nem sokkal az orvosok közölték velük, hogy mindkét kicsi anoftalmiában szenved. Olyan genetikai rendellenességben, ami a szemgolyók fejlődését befolyásolja. A betegség a kisebbik kisfiú, Jackson mindkét szemét érintette, míg testvérének csak a bal szemét. „Olyan volt, mint egy hatalmas rúgás a gyomorszájunkba” – nyilatkozta a Fox amerikai tévécsatornának a gyerekek édesapja.


Kép forrása: Fox 

Summer Hollingsworth, a gyerekek édesanyja pedig már azt mondja, a kicsik betegsége teljes egészében felforgatta az életüket: „Hetente visszük őket neurológushoz, endokrinológushoz és más szakemberekhez is. Mindez rengeteg pénzbe kerül, amire nem voltunk felkészülve” – magyarázza a ötgyermekes édesanya.

„Mivel a kicsik gyógykezelése rengeteg pénz, úgy döntöttünk, létrehozunk nekik egy GoFundMe oldalt, ahol adományokat gyűjtünk. Azt reméljük, hogy sikerül összegyűjteni legalább 20 ezer dollárt, ami jó időre kisegítene minket a bajból” – tette még hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik