Élet-Stílus

„Malacok tanítottak meg újra beszélni”

Agyembóliája után Tímea fél oldalára lebénult, beszélni is alig tudott. Sokáig emberek közé menni sem mert. Azt mondja, állatainak köszönheti, hogy végül új irányt vett az élete.

Atkári Tímea életének egyik nagy fordulópontja 15 éve volt. Akkor költöztek férjével és újszülött fiukkal Majosházára, röviddel később azonban kiderült, hogy házuk életveszélyes. Lakókocsiban éltek, miközben végeláthatatlan építkezésbe fogtak. Pénz híján lassan, keservesen haladt a munka, mindent maguk csináltak.

Nyolc éve aztán drámai fordulat következett. Tímea stroke-ot kapott, fél oldalára lebénult és beszélni is alig tudott. Akkor még csak két lovuk és egy kutyájuk volt, de mire felépült, megtelt az udvar, sőt még a ház is állatokkal: törpemalacokkal, kecskékkel, szárnyasokkal, macskákkal, nyulakkal.   

A szinte családtagként kezelt több tucat jószág új irányt adott Tímea életének. Korábban virágkötőként, tanítónőként és építőanyag-kereskedőként is dolgozott, de csak most érzi úgy, hogy révbe ért. Alapítványt hozott létre, mellyel sérült gyerekek és idős emberek mindennapjait tölti meg élményekkel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik