Élet-Stílus

Ez a nagymellű nők legnagyobb problémája

A nagymellű nők nem tudnak megfelelően edzeni, mert útban van a mellük - állapították meg a Portsmouth-i Egyetem kutatói.

És tényleg. Alapos orvosi vizsgálatok igazolják, hogy a nem megfelelő melltartók valóban károsíthatják a melleket tartó Cooper-szalagokat. Az erre vonatkozó vizsgálat alatt minden ötödik nő azt nyilatkozta a Portsmouth-i Egyetem kutatóinak, hogy a melleik akadályozzák őket a fizikai aktivitásban. A brit lap, a Mirror ennek kapcsán felidézi, például a teniszezőnő, Simona Halep mellkisebbítő műtéten esett át, mert hátfájdalmai voltak. A teniszezőnő úgy nyilatkozott, hogy a gyors reagálásban akadályozták a mellei, amelyek kényelmetlenséget is okoztak neki.


Kép forrása: Thinkstock 

A testmozgásban akadályozó tényezők között a nagy mell volt a negyedik, az energia hiánya, az idő szorítása és az egészségügyi okok után. További problémát jelentettek a testedzés költségei, a létesítmények hiánya, a nem megfelelő ruházat, illetve a társaság hiánya, amíg valaki sportol.

A kutatás eredményeit online is publikálták a Journal Of Physical Activity And Health című folyóiratban. A felmérés szerint a megkérdezett nők 17 százaléka hivatkozott arra, hogy azért nem aktív fizikailag, mert a mellei ebben zavarják. A sportoláshoz megfelelő melltartó hiánya és a túlzott mellmozgás zavarta a legjobban a megkérdezetteket.

Szeretné tudni, mi a megoldás? Olvassa el a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik