Élet-Stílus

Begombázva álmodik az agy

A varázsgomba hatásairól tudósít – meglepő módon – az MTI. Azt írják, hogy brit és német kutatók tizenöt önkéntest injekcióztak be a varázsgombában található hallucinogénnel, a pszilocibinnel.

Azt figyelték meg, hogy a szer hatása alatt sokkal összehangoltabbá vált az agy érzelmekért és memóriáért felelős területeinek együttműködése, az agytevékenység ugyanazt a mintát mutatta, mintha álomban lenne. A beszámolók is arról szólnak, hogy a varázsgomba hatására álomszerű állapotba kerülnek az emberek, ezt most fizikailag is sikerült kimutatni. A kutatás pontos magyarázatot ad arra, hogy miért érzik azt a pszichedelikus szereket szedők, hogy képzelőerejük jelentősen megnő.

Azért ha álmodni akarnak, maradjanak a jól bevált módszernél, az alvásnál, a kábítószerbirtoklás jutalma ugyanis akár nyolc év börtön is lehet. A téma viszont jó apropó arra, hogy megmutassuk ezt a csodálatos klipet az 1970-es évekből, ahol Zalatnay Saroltával az élen iszonyúan be van gombázva Garas Dezső, Lorán Lenke, Márkus László, Kibédi Ervin, Csákányi László és a kor színészóriásai. Élvezzék!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik