Élet-Stílus

Három dolog, amit használtan is megvehetünk a gyereknek

Bár az újdonsült szülők hajlamosak túlzásba esni babaügyben, és mindent újonnan venni, van néhány dolog, ami használtan éppen olyan pont jó.

Hogy melyek ezek a dolgok, arról az Ökanyu blog szerzője, Nagy Réka bővebben is ír második könyvében, az Ökobabában, de most egy rövid szösszenet erejéig is összeszedte a legfontosabbakat.

1. Babaruha

Ha már eddig is látogattad a turkálókat, akkor ez nem lesz újdonság. Ha nem, akkor érdemes pár kirándulást tenned, ugyanis nagyon pénztárcakímélő megoldás. Ha ódzkodsz a turiktól, akkor még mindig ott lehetnek a barátoktól örökölt ruhadarabok. Ha nincs ilyen lehetőség, de valamennyire szeretnéd mégis tudni, ki volt az előző tulajdonos, akkor érdemes erre specilaizálódott Facebook-csoportokat vagy más internetes fórumokat keresni.
Ami viszont fontos: a ruhákat mosd ki az első használat előtt, sőt szerintem érdemes pár órára be is áztatni. A fehéreknek meg mehet egy fertőtlenítő, magas hőfokú mosás is.


Kép forrása: Thinkstock

2. Babacipő

A gyerekcipőknél már nem ilyen egyértelmű a helyzet, de használt babacipőt adhatsz rá, hiszen ez leginkább csak dísz, nem jár még benne és általában pár felvétel után ki is növi az aktuális cukiságot, tehát attól sem kell feltétlenül tartanunk, hogy eldeformálódik a cipő (ha meg igen és csúnya, azt úgyis látni fogjuk és nem vesszük meg…). A kísértés nagy, de nem érdemes újat venni belőle.

3. Szkafander

Itthon csak így hívjuk azokat a kezeslábasokat, amelybe télvíz idején kell bugyolálni a gyereket. Tudom, hogy volt már a gyerekruha, de ezt külön kiemelném, mert ha valaki nem akar bodyt venni használtan, meg tudom érteni, de ez viszont tényleg az, amire nem érdemes egy vagyont költeni, ráadásul nem is alsónemű, és általában tényleg aranyárban van. Sőt a legrosszabb hír: van, amikor egy szezon alatt simán méretet vált a kisded, így aztán nem mindegy, hogy kétszer 10 ezer forintot költünk rá, vagy kétszer 3-5 ezret.

Kíváncsi még mit érdemes inkább használtan megvenni? Olvassa a folytatást az Ökanyu blog oldalon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik