Élet-Stílus

Puszta kézzel feltépte az égő kocsi ajtaját

Az 52 éves mentőangyalt hiába faggatják hogy csinálta. Már nem emlékszik rá.

Amikor a rendőrök és a tűzoltók a helyszínre értek, hogy kimentsék az égő autóroncsban ragadt sofőrt – ahogy azt a diszpécsertől hallották – már csak azt tudták konstatálni, hogy a bajba jutott férfi szerencsésen ki tudott menekülni. Azt csak később tudták meg, hogy egy arra járó sofőr jóvoltából, aki a visszapillantóban látta, hogy a mögötte jövő autó kigyullad.

Ahogy később elmondta, azonnal lassítani kezdett, hogy a terepjáró sofőrje, Michael Johannes, akinek fogalma sem volt, hogy ég az autója, észre vegye, hogy valami baj van. Nem sokkal később az égő terepjáró végleg megadta magát és leállt. Renning néhány méterre tőle parkolt le, és miközben barátnője segítségért telefonált, elindult, hogy kimentse a sofőrt.


Kép forrása: twincities.com

„Biztos voltam benne, hogy vannak az autóban, bár az utastérben gomolygó füst miatt semmit se láttam” – nyilatkozta a megmentő, aki hiába próbálta kinyitni az ajtókat, nem járt sikerrel. „Láttam a kétségbeesetten rúgkapáló Johannest, és tudtam, hogy fogytán az időm.” Renning ekkor az ujjait becsúsztatta az ablak réseit, a lábát az ajtónak támasztotta, majd húzni kezdte. „Fogalmam sincs, honnan volt annyi erőm, de végül sikerült elhajlítani az ajtókeretet és betörni az ablakot.”

Éppen időben ahhoz, hogy Johannes épségben kimenekülhessen. Renning ezután a földre ültette a férfit, inni adott neki, és beszélt hozzá egészen addig, míg meg nem érkeztek a mentők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik