Élet-Stílus

Tévedésből a család egészséges kutyáját altatta el az orvos

Antibiotikum helyett halálos injekciót adott be a kis Jack Rusell-terrier köhögésére a doktor.

„Tévedni emberi dolog.” Mindössze ennyit mondott az állatorvos az összetört Murphy-családnak, miután kiderült, antibiotikum helyett halálos injekciót adott be 14 éves kedvencüknek, Gunnernek. A család elmondása szerint az idős Jack Russell-terrier előrehaladott kora és egy makacs köhögés ellenére teljesen egészséges volt, csupán rutinellenőrzésre vitték állatorvoshoz, hogy gyógyszert kérjenek az állat köhécselésére.


Gunner 14 éves volt
Képek forrása: Daily Mail

A 22 éves Nicholas Murphy, aki öccsével a 14 éves Paullal ment aznap az orvoshoz, a Daily Mail című brit lapnak elmondta, mielőtt beadta volna az injekciót, az orvos azt kérdezte tőle, hogy a kutyusnak „elege volt már?” „Azt hittem a köhögésre gondol. Eszembe se jutott, hogy el akarja őt altatni” – meséli a megtört fiú, aki önkéntesként maga is sokat foglalkozik állatokkal, majd hozzáteszi, akkor jött rá a fatális tévedésre, amikor az orvos megkérdezte, hol akarják eltemetni az állatot.

A család azóta panaszt tett az állatorvos ellen, aki azzal védekezett, az asszisztense keverte őket össze egy másik beteggel. „Hiba volt, hogy a biztonság kedvéért nem kérdeztem még egyszer rá, egy baleset. Nagyon öreg kutya volt már, érthetőnek tartottam, hogy el akarják altatni, de miután rájöttünk a tévedésre, bocsánatot kértem tőlük.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik