Élet-Stílus

Két lábát is amputálják a háromlábú kislánynak

A 22 hónapos, egykori sziámi iker az orvosok reményei szerint, a műtét után még járni is megtanulhat.

A kis Ana Paula és édesanyja nagy reményekkel és még annál is nagyobb izgalommal érkezett meg a napokban Los Angelesbe. A panamai család azért vállalkozott a nagy útra, mert csak az amerikai orvosok vállalták, hogy segítenek a 22 hónapos kislányon. A kislány ugyanis nem egész két évvel ezelőtt egy sziámi ikerpár egyik tagjaként jött a világra: testvérével a csípőjüknél fogva nőttek össze.

A szétválasztó műtétre viszonylag hamar, a babák 20 hetes korában került sor. Ana Paula testvére nem élte túl az operációt, míg neki három lába és három veséje maradt, amiket az orvosok nem tudtak eltávolítani. A kislány szüleinek néhány hónappal ezelőttig reményük sem volt arra, hogy lányuk valaha is normális életet éljen: ekkor talált rájuk a Children of War alapítvány, akik kifejezetten olyan rászoruló és műtétre váró gyerekeken segítenek, amilyen Ana Paula.


Képek forrása: Daily Mail

A Los Angeles-i Shriners gyerekkórház sebészei vállalták az operációt, melynek részleteiről dr. Kit Song beszélt a sajtó képviselőinek. A szakember elmondta, Ana Paula három lába közül csupán a balt tudja rendesen mozgatni, ezért az orvosok kénytelenek lesznek teljes egészében eltávolítani a kislány középső lábát, a jobb lábát pedig térd fölött, hogy később majd egy művégtag segítségével megtanulhasson járni.

A szakember a sajtótájékoztatón őszintén elmondta azt is, Ana Paula mindig más lesz kicsit, mint a többi gyerek, de bízik benne, hogy fel tudja majd venni velük a versenyt. Az orvos hozzátette, Ana Paula esete nagyon ritka és nagyon komplikált, amit az is bizonyít, hogy évente csupán 12 hasonló esetet élnek túl, ennek ellenére bizakodó. „A műtét után a kislánynak lehetősége lesz rá, hogy végre lábra álljon” – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik