Élet-Stílus

Címlaplány lett az égési sérült futónőből

Bár 3 éve a teste 65 százaléka megégett egy bozóttűzben, Turia Pitt mégis azt mondja, ő a legszerencsésebb lány a világon.

Miközben a női magazinok nagy része egymást tapossa, hogy címlapra tehesse az ügyeletes legnevesebb, legszebb és legbefolyásosabb színésznőt, énekesnőt, vagy épp szupermodellt, az ausztrál Australian Women’s Weekly ezen a héten úgy döntött, szakít ezzel a hagyománnyal. Az unalomig ismert arcok helyett az újság Turia Pittet tette a címlapra, azt az ausztrál futónőt, aki három évvel ezelőtt egy ultramaraton közben súlyosan megégett és kis híján meghalt – számolt be a Yahoo Shine.

Hogy a lap vezetősége miért döntött így? Nos, erről maga a főszerkesztő, Helen McCabe írt hosszú cikket, melyben elárulja, eredetileg az volt a terv, hogy a feltörekvő és inspiráló ausztrál nők közül Turia választja majd ki azt, aki a leginkább érdemes arra, hogy címlapon szerepeljen. Csakhogy az első beszélgetés után a főszerkesztő úgy döntött, a kiválasztás helyett, Turiát magát szerepelteti majd a magazin címlapján. „Hiábavaló kísérlet megpróbálni szavakba önteni azt a csodát, ami Turia lényéből árad” – írta hosszú szerkesztői levelében, majd hozzátette, még sosem találkozott nála csodálatosabb emberrel.

Kép forrása: Australian Women’s Weekly

A fiatal nő egyébként nem ezzel a címlappal lép majd először szélesebb nyilvánosság elé. Mint kiderült, Turia gyakorlatilag a felépülése óta szerepel: könyvet írt, és motivációs szónokként járja a világot. Emellett nem hagyott fel sportos életmódjával sem: miután elég erős lett, bejárta a kínai Nagy Falat, és egy jótékonysági akció keretében átúszta az ausztrál Argyle tavat, hogy pénzt gyűjtsön a fejlődő országokban műtétre váró betegek számára.


Kép forrása: www.adelaidenow.com.au

Amikor megtudta, hogy az ismert színésznők és modellek helyett, őt szeretnék címlapra tenni, Turia azt mondta: „El sem tudom mondani, mennyire meg voltam hatva. Számomra ez azt jelenti, hogy a magabiztosság éppen olyan fontos, mint a külső szépség.” Hozzátette: „Rengeteg szép nő él a bolygón, akinek kevés, vagy épp nincs is önbizalma, és éppen ez az, amin változtatnunk kell.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik