Élet-Stílus

Horrorral végződött az olasz álomnyaralás

Egy brit nő mindkét lábát, sőt még a bal kezét is elvesztette egy baktérium miatt, amivel zuhanyzás közben fertőződött meg.

Amikor megérkezett a mesés Toszkánába, a brit Alethea Parker azt gondolta, élete legszebb két hete veszi majd kezdetét. Évek óta készült már ugyanis arra az európai vakációra, melynek egyik állomásaként Toszkánában tölthet néhány napot. Csakhogy a dédelgetett álomból hamar rémálom lett, miután az 51 éves asszony a szálláshely fürdőszobájában súlyos fertőzést kapott.

„A házikóban régóta nem laktak, kifejezetten olyan átutazó turistáknak adták ki, mint amilyenek mi is voltunk” – mesélte a brit Daily Mailnek Alethea, majd hozzátette, már a beköltözéskor feltűnt neki, hogy koszos víz folyik a csapból, de nem gondolta, hogy ez az életét is veszélybe sodorhatja. Mégis így történt: orvosai szerint az asszony zuhanyzás közben, a szennyezett vízből kaphatta el a legionella baktériumot, amibe később majdnem belehalt.

Az első tünetek már a vakáció alatt jelentkeztek: „Folyamatosan fájt a fejem, és szinte állandóan szomjas voltam és kedvetlen. Kicsit aggasztott a dolog, de végül megnyugtattam magam, hogy csak a munkahelyemen lévő stressz hiánya okozza a tüneteimet.” Csakhogy a nő az idő előrehaladtával egyre rosszabbul lett, és nem sokkal a hazaérkezésük után összeesett a fürdőszobában.

„A férjem azonnal orvost hívott, aki a tüneteket hallva közölte velem, hogy azonnal hívja a mentőket” – mondja Alethea, akit ezt követően mesterséges kómába kellett helyezni a rossz egészségügyi állapota miatt. „Nem sokkal később kiderítették, hogy légionárius betegségem van. Megkezdték a gyógyszeres kezelést, de sokáig semmi nem használt. Hetekig feküdtem magatehetetlenül, több módszert is kipróbáltak rajtam, mire végre felébreszthettek a kómából.”

Aletheanak a fertőzés és a rá kapott gyógyszerek miatt a kórházban mindkét lábát, a bal kézfejét és a jobb kezén néhány ujját is amputálni kellett, ám az asszony még így is boldog. „Elvesztettem a munkámat, és életem minden percében segítségre fogok szorulni, de élek” – mondja, majd hozzáteszi, férjével, a 66 éves Barryvel humorral próbálják oldani a feszültséget.

„Miután felébredtem, és kiderült, hogy amputálni fogják a lábaimat és a kezeimet is, azt mondtam Barrynek: tudtad, hogy egy nyomorékot vettél feleségül? Mire a férjem csak ennyit válaszolt: sebaj, mindig is akartam egy mozgássérült kártyát az autóba.” Alethea azt mondja, nem telik el úgy nap, hogy ne gondolna mindarra, amin keresztülment, de igyekszik jól kezelni. „Szürreális az egész, de mára megtanultam, hogyan élhetek együtt az emlékekkel.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik