Élet-Stílus

Hetven kilót fogyott lánya kedvéért

A 32 éves férfit apja halála térítette észhez. Megfogadta, történjen bármi, ő ott lesz imádott gyermeke esküvőjén.

„Világ életemben túlsúlyos gyerek voltam, de soha nem zavart” – meséli az amerikai édesapa, Kerry Hoffmann a The Huffington Post című online portálnak. Hozzátette, tizennyolc évesen már több mint száz kilót nyomott, a helyzet pedig a főiskolás évek alatt csak tovább romlott. „Ahogy az életem egyre bonyolultabb és stresszesebb lett, úgy engedtem el én is magam. Már, ami a kilókat illeti. Pizza, csirkeszárny, jó alaposan megpakolt hamburger – szinte mindegy mi az, gondolkodás nélkül ettem meg” – mondja a férfi, aki a mai napig pontosan emlékszik arra, miért változtatott az életén.

„A lelkem legmélyén pontosan tudtam, hogy egyáltalán nem jó az, amit csinálok, de túl gyenge és túl lusta voltam ahhoz, hogy változtassak. Aztán meghalt az apám. Májbetegségben szenvedett régóta, így mondhatom, a halála nem ért váratlanul, mégis megrázott. Rá két hétre pedig megszületett a kislányom. Az ő kedvéért döntöttem úgy, hogy változtatok az életemen. Szerettem volna, ha neki nem kell fiatalon megtapasztalnia, milyen ha elveszti egy szülőjét.”


Képek forrása: The Huffington Post

Kerry ezek után tudatosan kezdett változtatni az életén: átalakította az étrendjét, és rendszeres mozgást épített be a napi programjába. „Hetente ötször mentem edzeni: kezdetben csak a futópadon tudtam sétálni, később már ment a kocogás is. A végén, mikor már olvadtak le rólam a kilók, a futás is egyre könnyebben ment” – mondja, majd hozzáteszi, ma már el se tudja képzelni az életét rendszeres mozgás nélkül.

„Sokkal jobban érzem magam a bőrömben: energikusabb, és fittebb vagyok, arról már nem is beszélve, hogy megnőtt az önbizalmam is. Hiszen kicsit több mint egy év alatt sikerült 70 kilótól megszabadulnom.” Kerry elárulta, az életmódváltás legnehezebb része mégsem a mozgás, hanem az egészséges táplálkozás volt. „Mikor fogyókúrába kezdtem, elkezdtem számolni a kalóriákat. Így derült ki, hogy napjában több mint 4000 kalóriát eszem. Elborzadtam. Azonnal felhagytam az édességekkel és a cukros üdítőkkel, de ami ennél is többet segített, hogy innentől kezdve mérőpohárral adagoltam magamnak az ételt.

Kerry azt mondja, azután se áll le, hogy elérte a célként kitűzött testsúlyt: továbbra is indulni fogok hosszú távú futó- és erőnléti versenyeken, biciklizem és triatlonozom. Szeretnék minél több emberrel megismerkedni, hogy a saját példámon keresztül bizonyítsam be nekik, semmi sem lehetetlen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik