Élet-Stílus

Videót csinált magáról, hogy az orvosok végre elhiggyék, beteg

Az asszonyt napok óta gyötörték kisebb rohamok, ám hiába ment orvoshoz, mindig azzal küldték haza, hogy stresszes.

A középkorú kanadai asszony a napokban, végső kétségbeesésében döntött úgy, hogy videóra veszi az egyik rohamát, miután képtelen volt orvosait meggyőzni arról, hogy amit érez, komolyabb, mint egyszerű pánikroham. A szakemberek ugyanis Stacy Yepes sokadik látogatása után is biztosan állították, hogy kizárólag stressz okozza a panaszait.

„Tudtam, hogy nem stresszbeteg vagyok, hanem komolyabb bajom van” – nyilatkozta a CBC hírcsatornának az asszony, majd hozzátette, a rohamok mindig azzal kezdődtek, hogy az egyik arcfele zsibbadni kezdett, majd később azon kapta magát, hogy a beszéd is gondot okoz neki.

„Legközelebb az autóban ülve éreztem, hogy valami nincs rendjén. Kapkodni kezdtem a levegőt, és éreztem azt a megmagyarázhatatlan bénító, zsibbadó érzést. Félreálltam, és a telefonommal videóra vettem az arcomat” – mesélte Stacy. A torontói asszony ezt követően a felvétellel a kezében ismét bement az ambulanciára, ahol orvosai ezúttal nem küldték haza. Mint kiderült, Stacyt akkor már hetek óta ministroke-ok úgynevezett tranziens ischaemiás attackok (TIA) kínozták.

Azóta már otthon lábadozik, rohamaira pedig koleszterinszint- és vérnyomáscsökkentő gyógyszereket szed. Bár az orvosai díjazták Stacy kreativitását – ami a diagnózist is elősegítette – ennek ellenére azt javasolják, a stroke első tüneteinek jelentkezésekor ne felvétel miatt ragadjanak mobiltelefont, hanem azért, hogy értesítsék a mentőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik