Élet-Stílus

Szexmítoszok: nem a cipőméret számít

Sajnos a nőknek nem segít, ha a férfiak legnagyobb titkát a cipőméretükből találják ki. Eloszlatjuk a leggyakoribb szexmítoszokat.

Mítoszok újra és újra felbukkannak a szexszel kapcsolatban. Interneten, pletykákban, de akár a tévében is számos megbízható és hiteltelen információ olvasható, hallható.Sokan például azt gondolják, hogya cipőméret összefügg a férfiak péniszének méretével. Bár létezik egy úgynevezett Hox gén, amely az ujjak és a lábujjak fejlődésében, valamint a pénisz és a klitorisz növekedésében is szerepet játszik, de a valóságban nincs rá megfelelő bizonyíték, hogy ezek tényleg össze is függenek egymással.

Egy 63 férfira kiterjedő kanadai vizsgálat csak nagyon gyenge összefüggést (korrelációt) mutatott ki ez ügyben. A magasság és a pénisz hosszúsága között sem túl erős a kapcsolat. Ám e kutatás során nem is mérték meg a férfiak lábát, “önbevalláson” alapult a méret regisztrálása. Egy szélesebb bázison végzett felmérés során viszont, amikor 104 férfi láb- és péniszméretét valóban megmérték, semmiféle korrelációt nem mutattak ki. Mindezek után a Daily Mail arra figyelmeztet: ha a férfiak cipőjét nézik a nők, inkább arról szerezhetnek információt, hogy milyen ízlése van a lábbeli viselőjének.

A szexuális élet csúcsa

Közismert hiedelem, hogy a férfiak 18, a nők 28 éves korukban érnek a csúcsra, ami a szexet illeti. De mit jelent ez a valóságban? A hormonok világában ugyanis ez tényleg így van. A férfiak tesztoszteronszintje tényleg 18 éves korukban a legmagasabb, a nőknél pedig húszas éveik közepén a legnagyobb az ösztrogénszint.

Minthogy az alacsonyabb hormonszintet általában alacsonyabb szexuális vággyal társítják, sokan azt gondolják, hogy az ellenkezője is igaz ennek. Vagyis hogy minél magasabb a hormonszint, annál nagyobb a vágy. Ám a valóság kissé más. Az egyedülálló férfiak 30-as éveikben szeretkeznek a legtöbbször (hetente négyszer vagy többször), a kapcsolatban élők pedig a negyvenes éveikben teszik ezt a leggyakrabban.

A szingli nők és a kapcsolatban élő nők esetében ez a húszas évek végére tehető. Vagyis a valóságban a férfiak inkább lemaradnak (időben) a nőktől, hiába igaz a hormonszintre vonatkozó állítás. Tehát nem a kor, és a biológia az egyetlen tényező, ami a férfiak és a nők “csúcsra jutását” befolyásolja, már ami a szex gyakoriságát illeti az életükben.

Szeretné tudni, vajon a szex fogyaszt-e? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik