Élet-Stílus

Orvosi hiba miatt haldoklik a harmincéves apa

A vérző anyajeggyel több doktort is felkeresett, de mindenhonnan hazaküldték azzal, hogy egészséges.

Pedig a harmincéves Jordi Akhurst már akkor tudta, hogy valami baj van, amikor először felfigyelt a hátán lévő anyajegyre. Mint mondja, az anyajegy akkoriban megváltozott, más lett a tapintása és a mérete is, ami annyira nyugtalanította az egygyermekes, brit apukát, hogy végül orvoshoz ment. „Ez 2007-ben történt. Emlékszem, azt szerettem volna, ha a háziorvosom eltávolító műtétet javasol, de nem így lett. Helyette dermatológushoz küldött” – idézi a férfit a New York Daily News című amerikai portál.


Képek forrása: Daily Mail

Jordi hiába szeretett volna mihamarabb pontot tenni az ügy végére, még további kilenc hónapon keresztül járt orvosokhoz, akik kivétel nélkül azt közölték vele, hogy a hátán lévő anyajegy miatt nem kell aggódnia, az ugyanis teljesen jóindulatú. Jordi elmondta azt is, az anyajegy ekkor már rendszeresen vérzett.

„Végül 2007 végén sikerült elérnem, hogy megműtsenek. A dermatológusom jelezte, szívességet tesz nekem a műtéttel, mostanában ugyanis nem szokás már egészséges anyajegyet eltávolítani. A dermatológus az anyajegy szöveteiből végül a laborba is küldött mintát, mint mondta, csak az előírások miatt.” És ezt követően jött a hidegzuhany: egy hét múlva megérkeztek a laboreredmények, Jordit pedig azonnal behívták, hogy közöljék vele, bőrrákja van.

Azonnal megkezdték a kezelést, és további két műtétet végeztek Jordin, hogy megakadályozzák a rák terjedését. Ám hiába minden, tavaly áprilisban már azt közölték vele, hogy a betegség négyes stádiumú, vagyis gyógyíthatatlan. A rák mostanra szétterjedt a testében: utóbb az agyában, a szívében és a tüdejében is megjelentek apró, de gyorsan növő daganatok. „A legfrissebb vizsgálatok szerint már több mint 50 daganat van a testemben” – mondja Jordi, majd hozzáteszi, jelenleg hat hónapig még gyógyszert szed. „Ha nem válik be, jelentkezek kísérleti kezelésre, hátha nyerek egy kis időt.”

Mint mondja, igazságtalannak érzi, hogy 30 évesen halálos betegségben szenved. „Ha hetvenéves lennék se örülnék neki valószínűleg, de akkor, amikor már mögöttem van egy szép élet, teljesen más lenne” – mondja, majd hozzáteszi, a legjobban attól fél, mi lesz majd ötéves kisfiával, Lucával, ha neki elfogy az ideje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik