Élet-Stílus

Képtelen abbahagyni a nevetést a hatéves

A bolíviai kislányt ritka betegsége miatt nézték neveletlennek és őrültnek is, de volt olyan is, aki szerint az ördög szállta meg.

Addig, míg nem került a bolíviai neurológus, dr. José Liders Burgos Zuleta rendelőjébe, a hatéves szintén bolíviai kislányt számtalan betegséggel kezelték. Volt, aki szerint a szülei egész egyszerűen elkényeztették, ezért lett tiszteletlen, és nevetett a szemébe bárkinek, akinek szembe jött vele. Volt, aki őrültnek nézte, de akadt olyan jó szándékú ismerős is, aki ördögűzést javasolt az aggódó szülőknek.

A család orvosnál is járt a problémával, hogy lányuk képtelen abbahagyni a nevetést, és rendszeresen rohamok gyötrik, de hazaküldték őket azzal, hogy ez lelki probléma lehet. Végül dr. Liders Burgos volt az, aki komolyan vette a kislány esetét, és alaposan megvizsgálta. Az ecancermedicalscience című portálon közreadott cikkéből kiderült, egyetlen MRI vizsgálat elég volt, hogy kiderüljön, a kislány agyában, egész pontosan a temporális lebenyében egy tumor fejlődött.

Dr. Liders Burgos nem sokkal később megműtötte a kislányt, aki azóta teljesen tünetmentes, egészséges és szépen fejlődik. Az orvos azonban nem csak ezt tartja nagy eredménynek: bízik benne, hogy Latin-Amerikában mostantól több gyermeket utalnak majd be neurológushoz, hogy szakszerű ellátást kaphassanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik