Élet-Stílus

Félredobta a luxust, hogy szerzetes lehessen

A milliomosok gondtalan élete helyett a meditációt választotta egy hegyi kolostorban.

Csakúgy, mint maga Buddha, a 24 éves, kínai Ting Tien is jómódú családba született, de a világi gazdagság helyett a vallásos elmélyülést választotta.

A fiatal nőnek olyan élete volt, mint amilyenre minden lány vágyik a világban: ruhák, ékszerek, és egy fényes karrier lehetősége körül forogtak a mindennapjai. Miután lediplomázott utazgatott egy kicsit, és kezdte úgy érezni, hogy teljesen hamis az őt körülvevő modern világ. Az élet valódi, mélyebb értelmének felfedezésére vágyott.

Rövidesen, egy négyezer méter magas, hóval borított hegy tetején áll buddhista kolostorban, Xinlongdongzhi Templomban talált otthonra. Amikor először meditált, és imádkozott az szerzetesekkel, úgy érezte minden a helyére került az életében. Nem sokat gondolkodott: feladta addigi életét, leborotválta a fejét, a nevét Caizhenwangmu-ra változtatta és bevonult a kolostorba, hogy elmélyüléssel töltse a hátralévő életét – írja a Daily Mail.

Miután a lány megosztott egy fotót új önmagáról, és néhány sort élete döntéséről az interneten, a története pillanatok alatt ismertté vált Kínában. Rengetegen gratuláltak neki, amiért elindult a megvilágosodás útján, de nagyon sokan képtelenek voltak megérteni, hogyan képes annyi mindent feladni abból, ami a boldogságot szimbolizálja a világban. Caizhenwangmu így válaszolt nekik:

„Nehéz megmagyarázni, hogy miért döntöttem úgy, hogy szerzetes leszek. Semmi rossz nem történt velem, nem akartam elmenekülni a világ elől. Csak úgy éreztem, hogy muszáj megértem az életet, és a halált, hogy miről szól ez az egész. Nagyon vágyom arra, hogy minél többet tehessek azért, hogy ez a világ jobb hely legyen minden élőlény számára. Semmi más, csak a hitem Buddhában tesz engem szerzetessé.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik