Élet-Stílus

Elzavarta támadóját a 101 éves nagyi

A tolvaj azzal kéredzkedett be az idős néni lakásába, hogy telefonálni akar. Amikor beengedte, a táskájáért nyúlt...

Az ijedtnek és meglehetősen zavartnak tűnő nő a minap azzal kopogott be 101 éves áldozatához Liverpool egyik külső kerületében, hogy telefonálnia kell. Noha az idős néni furcsállta a dolgot, szeretett volna segíteni neki, és a jó szívére hallgatott: beengedte. Csakhogy, miután már a lakásban volt, a zavart nő viselkedése egy szempillantás alatt megváltozott.

Ahelyett, hogy a telefonhoz ment volna, szembefordult a nénivel és követelte tőle, hogy adja oda az összes pénzt, ami a lakásban van – számolt be az eset körülményeiről az ügy kivizsgálásával megbízott nyomozó, Phil Mahon. A detektív elmondta, az áldozat ezt követően megmakacsolta magát, és közölte támadójával, hogy nincs pénze. A nő ezután felkutatta a lakás földszintjét, és felkapta az idős néni táskáját, hogy elővegye belőle a pénztárcát.

Dulakodni kezdtek. Az idősebb nő vasmarokkal fogta táskáját, és hangosan kiabálni kezdett abban a reményben, hogy ezzel elijesztheti támadóját. Szerencséjére sikerrel járt. A tolvaj végül dolga végezetlen, gyorsan távozott a lakásból. Phil Mahon elmondta, az áldozat a támadás során csak kisebb sérüléseket szerzett a karján, a menekülő tolvajról pedig az utcai biztonsági kamerák felvételt készítettek, így bíznak benne, hogy hamar kézre kerül a tettes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik