Élet-Stílus

Ezt ronthatja el fürdőruha-vásárlás közben

Ha tudja a méretét, és van elképzelése a fazonról, akkor már csak néhány dologra kell figyelnie.

Mindenki igazán jó vásárt szeretne csinálni, ha fürdőruháról van szó – olvastuk a Fürdőruhák blogon, ami a napokban számba vette azokat a leggyakoribb hibákat, melyeket elkövethetünk vásárlás közben. Szerencsére elég, ha vásárlás közben mindössze öt dolgot észben tartunk, és akkor nem érhet minket olyan kellemetlen élmény, hogy másnap a fogasra akasztott ruhát nézve, megbánjuk döntésünket.

Íme, mire kell figyelnünk:

  1. Lehet hogy jól áll Kate Mossnak, de neked nem.

Sokan választanak úgy, hogy dögösnek találják a modellen a fürdőrucit vagy épp a barátnő holmijai között tűnik fel egy remek darab és mindenáron kell egy olyan. Ebben csak az a gond, ha neked egészen más áll jól. Persze nem kizárt, hogy jól mutatsz benne, de nem is biztos. Ez alapján ne dönts, orientálódhatsz, ezért is vannak a divatfotók és katalógusok. De a végső döntést az alkatod alapján hozd meg.

2. Tényleg 80D a méreted?

Megdöbbentően sok nő nincs tisztában a saját ruhaméretével. Ez pólónál még csak csak elmegy, hiszen maximum bő kicsit vagy ott is simul, ahol nem kellene, de fürdőruhánál katasztrófális következményei lehetnek a méret tévesztésnek. Ha kisebbet veszel a kelleténél (ez a gyakoribb), akkor a bevágó gumi az apró párnácskából is bugyanó hájat csinál. A melltartónál pedig minden mozdulattal a villantást fogod kockáztatni.


Kép forrása: Thinkstock

Ha nem akarsz mozdulatlanul feküdni naphosszat, akkor inkább vállald be a boltban, hogy 44 a méreted, mint az égést a strandon. Ha nagy Rád a fürdőruha az sem az igazi, hiszen ha lötyög és félrecsúszik az sem túl esztétikus és nem is kényelmes. Ha nem tudod mi a méreted, akkor inkább kérj segítséget, használj melltartó méret kalkulátort! Megéri.

3. Nem a legolcsóbb a legjobb vétel

Ahogyan minden más termék esetén, úgy a fürdőruháknál is egyre több az olcsó és rossz minőségű holmi. Elsőre persze jól hangzik, ha pár ezresért hasonló fazont szerezhetsz be, mint egy márkás darab. De amikor az első viselés után kibolyhosodik vagy éppen hordhatatlanná keményedik benne a gumi, akkor felmerül a kérdés: megérte? Nem elég, hogy kezdheted újra a keresgélést, de a fürdőruhára szánt kereted is kevesebb lesz, hiszen bármilyen olcsó, nem volt ingyen. Szóval gondold át a dolgot, ha valamit nem egy vagy két alkalommal szeretnél viselni , akkor érdemes megbízható márkát választani.

Kíváncsi, még mire kell figyelnie? Olvassa el a folytatást a Fürdőruhák blog oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik