Élet-Stílus

Egy anya megható ígéretei hatéves lányának

Az anyuka azután döntött úgy, hogy nyilt levelet ír kislányának, hogy látta, mennyire rossz irányba befolyásolja a kicsiket a divat, a közösség és a média.

Az aggódó édesanya, akinek nyílt levele először a Scary Mommi blogon látott napvilágot, azért ragadott billentyűzetet, mert retteg attól, hiába tesz meg minden tőle telhetőt, nem tudja majd megakadályozni, hogy gyermekét rossz irányba terelje a média, a divat, és a környezete. Brooke Kwatny Kravitz épp ezért hatpontos ígéretet fogalmazott meg, melyben többek között megígéri, mindent megtesz, hogy lánya szeresse magát, és hogy megvalósíthassa minden vágyát.
Íme, néhány részlet:


Kép forrása: Thinkstock

„Sosem fogom azt mondani, hogy valamit nem csinálhatsz, mert lány vagy”

Olyan büszke vagyok, még mindig kosarazol, attól függetlenül, hogy néha te vagy az egyetlen lány a csapatban, és senki nem dobja neked a labdát…Szeretem nézni, hogy milyen határozottan akadályozod az ellenfeledet, és milyen gyorsan futsz át a pályán. Amikor a labdáért harcolsz, kiugrik a szívem a helyéről. Megígérem, hogy a benned lévő tüzet mindig ébren fogom tartani.

„Sose engedem, hogy gonoszkodj!”

Nem szeretném megtudni, hogy valakit készakarva kirekesztesz, vagy megbántasz. A világ így is elég kemény, főleg a lányoknak. Ha te is részt veszel abban, hogy egy másik gyerek kevesebbnek érezze magát, tenni fogok érte, hogy soha többet ne forduljon elő. Méghozzá úgy, hogy megosztom veled minden tapasztalatomat és szeretetemet.

„Elzárom előled a nőellenes reklámokat”

Tudom, hogy nem tudom örökké megőrizni az ártatlanságodat, de amíg tudom, távol fogom tartani tőled a fogyókúrás tippektől és csodakrémektől hemzsegő reklámokat és az örök ifjúságot ígérő magazinokat. Kénytelen leszel együtt élni azzal, hogy a média bebeszéli, ronda vagy. De próbállak még sokáig megvédeni mindettől, míg nem leszel elég erős ahhoz, hogy ezeket az ördögi támadásokat figyelmen kívül hagyd.

Ha kíváncsi a levél folytatására, a Mumóka blogon elolvashatja!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik