Élet-Stílus

Öngyilkos lett egy diák, mert lebuktatták puskázás közben

Miután a tanár rákiáltott, a 17 éves lány a mosdóba szaladt, ám többet nem tért vissza az osztályba.

A tehetséges, egyébként biológia szakirányos gimnazista lány, Omotayo Adeoye életében először folyamodott segítséghez egy vizsgán: a német vizsga alatt a mobilja segítségével próbált megválaszolni néhány kérdést. Csakhogy, rajtakapták, a lány pedig szégyenében a mosdóba szaladt. Se tanárnője, se osztálytársai nem látták többé.

A Harlem’s High Schoolon tanuló kamaszlány ugyanis annyira szégyellte, amit tett, hogy nem sokkal az eset után az amerikai Hudson-folyóba vetette magát. A szemtanúk szerint a fiatal lány meg se próbált a partra úszni, csak hagyta, hogy a víz magával sodorja. Mielőtt a folyóba ugrott volna, személyigazolványát kitette a híd korlátjára – írta a New York Post című amerikai lap.

A The Post című hírportál nem sokkal később megszólaltatta a lány egyik osztálytársát is, aki elmondta, az öngyilkosság előzménye az volt, hogy a némettanár rákiáltott a puskázáson ért diákra. „Azt kiabálta, hogy nem kellene csalnia. Hogy senkinek se kellene csalnia egy vizsgán, mert ezzel csak magunknak ártunk.” Mint kiderült Omotayo ezt követően még néhány percig ült a helyén, majd sírva a mosdóba rohant.

Csak később derült ki, hogy a dolgozaton hagyott egy búcsúüzenetet is. A lány azt írta: „Örökre el akarok menni innen a folyó mélyére!” A tragikus sorsú lány anyja nem akart nyilatkozni.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Mi vezethet ide?

”A kamasz durva korlátozásának kísérletei – például, hogy nem engedjük el otthonról, vagy percre pontosan elszámoltatjuk az idejével – nemhogy nem vezetnek eredményre, de általában éppen az ellenkező hatást váltják ki. Szörnyű tapasztalataim voltak ezzel pszichológusként. Ilyenkor az is előfordulhat, hogy a gyerek depresszióba zuhan, és jönnek az öngyilkossági kísérletek, hiszen a kamaszkor képzetáramlásában úgyis jelen van ez a „legfeljebb öngyilkos leszek” gondolat. Egyébként hoztak már hozzám olyan kamasz fiút, akinek egy kis noteszbe percre pontosan kellett vezetnie, mikor hol tartózkodott, mikor ért haza és mit csinált. Ennek ellenére nagyon jól belefért az idejébe, hogy retikülöket szaggasson le lakótelepeken a nők karjáról, és közben gyönyörűen írta percre pontosan a beszámolót apukának.” (részlet Vekerdy Tamás: Érzelmi biztonság című könyvéből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik