Élet-Stílus

Görögdinnye nagyságúra nőttek a heréi

A 24 éves férfi egy éve szenved ritka betegségétől. Néhány hónappal ezelőtt kis híján meghalt miatta.

Életmentő műtétre vár az az ausztrál férfi, akinél egy éve diagnosztizáltak egy olyan limfödémát, más néven nyirokduzzanatot, ami a heréit vette célba. A betegség miatt a 24 éves Tyrone Bowd heréi görögdinnye nagyságúra duzzadtak, és mára szinte mindenben akadályozzák. „Sokszor még az olyan, látszólag egyszerű dolgok is gondot jelentenek, mint a séta” – panaszolja, majd hozzáteszi, társaságba már régen nem jár a rosszindulatú megjegyzések miatt.

Az egyébként autista fiatalember betegségére szerencsére van orvosság: a nyirokduzzanat műtéttel kezelhető. Csakhogy a sebész, aki vállalta volna az operációt, az Egyesült Államokban praktizál, így Bowd édesanyjának, Tanyának 56 ezer fontjába, átszámítva több mint 20 millió forintjába került volna gyermeke gyógyíttatása. Ezt a pénzt azonban nem tudta előteremteni, így vártak.

Kép forrása: metro.co.uk

Vártak, míg egy jószívű orvos meg nem sajnálta a fiút. Dr. Ramin Shayan, a melbourne-i sebész az interneten olvasott Bowdról, és úgy döntött segít neki: ingyen vállalta a műtétet. „Bevallom őszintén, sajnálom őt” – nyilatkozta, majd hozzátette: „Minek fizetnének egy vagyont, csak azért, hogy a tengerentúlon feküdjön kés alá, amikor itt Ausztráliában is talál orvost, aki vállalja az operációt.”

Nem Tyrone az első

Bowdhoz hasonló betegségben szenvedett az amerikai Warren Wesley is, akit tavaly azután ismert meg egy egész világ, hogy a Channel 4 csatorna műsorában szerepelt. A férfinek a limfödéma miatt 63 kilósra duzzadtak a heréi, ami miatt gyakorlatilag már járni sem tudott.

Warrent tavaly megműtötték, ennek ellenére csak néhány hónapig élvezhette visszakapott szabadságát: idén márciusban a cukorbetegség szövődményei miatt meghalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik