Élet-Stílus

Bréking! A macskások okosabbak, mint a kutyások

Legalábbis egy friss tanulmány szerint, ami ezúttal nem az állatokat, hanem csak és kizárólag a gazdikat vizsgálta.

Kutyások és macskások már hosszú ideje eredménytelenül – és szerintünk egyébként teljesen értelmetlenül – győzködik egymást arról, hogy az általuk favorizált négylábú faj miért okosabb, szebb, értelmesebb, hálásabb, és úgy egyébként, jobb és kész, mint a másik. Ennek ellenére a két tábor csak nem jut dűlőre, és a köztük lévő szakadék is egyre csak mélyül.

Például az olyan kutatásoknak köszönhetően, mint ez a most következő, amit a wisconsini Caroll Egyetem szakemberei készítettek, és melyben azt állítják, jelentős különbségeket véltek felfedezni a kutyás és a macskás emberek személyiségjegyei között. A LiveScience szakportál cikkében leírja, hogy a szakemberek a „buliból” ezúttal kihagyták az állatokat és csak a gazdikra koncentráltak, az eredményeket pedig most is önkéntesek által kitöltött személyiség- és intelligencia tesztekkel gyűjtötték be.

A kutyások az intelligencia-teszteken bizony többségében alulmaradtak macskás kollégáikkal szemben. Igen, a macskások intelligensebbek, emellett nem mellesleg az is kiderült róluk, hogy sokkal érzékenyebbek, befelé fordulóbbak és elmélkedőbbek, mint a kutyás tábor tagjai.

Hogy miben jók a kutyások? Nos, ők igazi társasági emberek. Nyitottak, kalandvágyóak és energikusak, akik bármikor kaphatók egy jó sétára. Emellett a kutyások azok, akik a kutatók szerint jobban betartják a szabályokat.

Denise Guastello professzor, a tanulmány egyik szerzője egy Chicagóban tartott előadásán elmondta, tapasztalatai szerint a kapott eredmények megfelelnek a valóságnak. „Magától értetődő, hogy a kutyás emberek igazi társasági lények, hiszen nem véletlenül választanak maguknak olyan kedvencet, akit ki kell vinni a lakásból. A séta során pedig szinte elkerülhetetlen, hogy másokkal találkozzanak és beszédbe elegyedjenek.”

A szakember hozzátette: „Ha valaki magának való, és a hangos társaság helyett szívesebben tölti az idejét otthon, egy könyv mellett, macskát választ.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik