Élet-Stílus

6 kilós tumort műtöttek le egy férfi arcáról – 18+

A szlovák orvosok 5 óra alatt évtizedes szenvedéstől szabadították meg a férfit.

A szlovák Stefan Zoleik tíz hosszú éve visszavonultan élt otthonában. Még a napi ügyek miatt sem mert emberek közé menni, mert betegsége miatt nem csak folyamatosan bámulták, de rosszindulatú megjegyzéseket tettek rá.

A férfi kálváriája tíz éve kezdődött, amikor kiderült, egy ritka, Madelung-féle zsírnyaknak nevezett betegségben szenved. A betegség, ami az orvosi leírások szerint az esetek többségében ártalmatlan, és főleg kozmetikai problémákat okoz, Stefan esetében tíz év alatt teljesen elhatalmasodott, olyannyira, hogy a férfi már a fejét sem tudta elfordítani.

„Rettenetes érzés volt. Néha azt éreztem megfulladok” – mesélte Stefan a Reuters riporterének a műtét előtt. Tíz évvel a diagnózisa után ugyanis Stefant megoperálták az orvosok. A hat kilós daganatot egy több mint öt órás műtéttel távolították el a férfi nyakáról.

Amikor a műtét után magához tért, Stefan nem hitt a szemének. „Ez elképesztő. Egyáltalán nem úgy néz ki, mint régen! Csodálatos” – lelkendezett, majd elárulta, soha nem gondolta volna, hogy valaha újra mozgathatja majd a nyakát és emberek közé mehet anélkül, hogy minden szem rászegeződne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik