Élet-Stílus

Együtt hamvasztják a párt, akiket a halál sem tudott szétválasztani

Negyven évnyi házasság után, az idős pár mindössze két óra különbséggel halt meg. Gyerekeik azt szeretnék, ha együtt is nyugodnának.

„Soha egyetlen pillanatot se töltöttek a másik nélkül. Azt akartuk, hogy ez a haláluk után is így maradjon” – magyarázza a család döntését, miszerint egyszerre hamvasztják a szülőket, a pár legidősebb lánya, a 38 éves Kelly Shearson-Lewis. Az asszony elmondta, szeretett szülei 1971-ben találkoztak először, amikor mindketten ugyanabban a gyárban kezdtek dolgozni.

„Szerelem volt ez köztük első látásra, azt mesélték” – emlékszik vissza Kelly, majd elárulja, szülei nem sokkal ezután össze is házasodtak. „Még csak 24 évesek voltak, ennek ellenére pontosan tudták, hogy a másikkal szeretnék leélni az életüket.” A párnak három közös gyermeke született, akiket szeretetben és egyetértésben neveltek fel. Idén a 40. házassági évfordulójuk megünneplésére készültek, csakhogy időközben a férj és a feleség egészségi állapota is megromlott.


Kép forrása: Mirror

Kevin Shearsont az év elején fektették be a kórházba egy sor komplikáció miatt, amiket a szklerózis multiplex nevű betegsége okozott. Felesége, Christine egy percre se mozdult el az ágya mellől, csak, amikor a személyzet kifejezetten erre kérte. A folyamatos aggódás, és a virrasztások miatt teljesen legyengült, és emiatt kaphatta el azt a mellkasi fertőzést, ami később elvitte őt.

Május 18-án halt meg, nem sokkal azután, hogy közös szobát kapott szeretett férjével. Halála előtt nem sokkal azt mondta gyermekeinek, hogy „mélyen legbelül pontosan tudta, hogy mindkettőjüknek eljött az ideje”. Kevin két órával a felesége után halt meg: tüdőgyulladás miatt.

Gyermekeik a fájdalmuk ellenére megtartották a házassági évfordulót. A kis ünnepség alatt összesen 40 színes léggömböt engedtek szabadon szüleik emlékére. Emellett kitalálták azt is, hogy szüleiket egyszerre, egy időben hamvasztatják el, hogy halálukban is mindig együtt lehessenek. „Megnyugtatna bennünket, hogy mindig együtt lesznek” – mondta Kelly.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik