Élet-Stílus

Sugárkezelésre küldték a várandós kismamát

Csak így tudták megmenteni az életét, miután a terhesség 16. hetében mellrákot találtak nála.

Bár a róluk készült képeken ez nem látszik, a kis Jack és ikertestvére Lily, nagy túlélők. A most 18 hónapos, amúgy makkegészséges és életerős babák élete ugyanis már jóval a születésük előtt veszélybe került, amikor édesanyjuknál a terhesség 16. hetében mellrákot diagnosztizáltak az orvosok.

„Amikor közölték velem a hírt, hogy az ártatlannak hitt csomó, amit néhány nappal korábban a zuhany alatt találtam a mellemben valójában rák, összeomlottam. Napokig csak zokogtam, és csak arra tudtam gondolni, hogy vége az életemnek, még mielőtt igazán elkezdődött volna.” A 40 éves Sarah Pierce kétségbeesését csak fokozta, hogy nem sokkal korábban megtudta, annyi év hiábavaló próbálkozás után végre sikerült teherbe esnie. Méghozzá ikrekkel.

„Az orvosok részletesen elmondták, mi vár rám: masztektómia, kemoterápia és sugárkezelés. Tudták, hogy várandós vagyok, ennek ellenére sürgették a kezelést, mert mint mondták, csak így gyógyulhatok meg teljesen. Abortuszról hallani sem akartam, így végül az ikrekkel a pocakomban vágtam neki a tortúrának.”

A kemótól kihullott a haja, a sugárkezeléstől pedig fáradékonnyá vált, a legjobban mégse maga miatt, hanem gyermekei miatt aggódott. „Rettegtem, hogy elveszítem őket, hogy amikor legközelebb megyek kontrollra, már nem lesznek majd a méhemben.” Sarahnak azonban elképesztő szerencséje volt: mindkét baba szépen fejlődött a rákkezelés ellenére, majd a terhesség 35. hetében sürgősségi császármetszéssel világra is segítették őket.

„Elmondhatatlan élmény volt őket végre a karjaimban tartani” – emlékszik vissza az asszony, aki nem sokkal a szülés után egy második, ezúttal agresszívabb kemoterápiás kezelést kapott. „Bár rettenetesen legyengültem, tudtam, hogy a gyerekeim miatt végig kell csinálnom. Látni akarom, ahogy felnőnek, és ehhez meg kell gyógyulnom. Bármi áron” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik