Élet-Stílus

Kékre festik és megalázzák az utasokat az orosz taxisok

Brutálisan megszégyenítik azokat, akik nem akarják vagy nem tudják kiegyenlíteni a számlát.

Nyizsnyij Novgorodban komoly problémát jelentett a taxisoknak, hogy egyre több volt a nemfizető utas. Az ilyen kuncsaftokkal nem tudtak mit kezdeni: bevitték őket a rendőrségre, de ettől még a fuvardíj kifizetése elmaradt.

Aztán kitaláltak egy „megoldást”. A YouTube-on feltűnt egy videó, amelyen egy férfi látható, akinek valaki kékeszöld festéket önt a kezébe, majd felszólítja, hogy kenje be magát a trutyival. Mint kiderült, taxisok voltak a kényszerítők, a törpapává avanzsált férfi pedig egy utas, aki nem akart fizetni a fuvarért. (A kékeszöld festék pedig egy tipikus orosz gyulladáscsökkentő gyógyszer).

A videó gyorsan elterjedt, és a szokás is: a taxisok azóta így büntetik azokat, akik nem hajlandók kicsengetni a taxiórán szereplő összeget. A YouTube-ra sorra kerülnek fel a filmek, amelyekben megszégyenítik az utast: félmeztelenre vetkőztetik, a kezébe adják a taxilámpát és egy „Avatar-utas” (vagy hasonlóan kedves) feliratot tartalmazó papírt, és a bliccelőnek azzal kell sétálnia a kocsi mellett. Majd elmondatják vele, hogy „soha többé nem károsítom meg a taxisokat”.

Bár a módszer talán hatékony, a fuvarozók mégsem lopták be magukat a nyizsnyij novgorodiak szívébe – a többség elítéli ezt a fajta önbíráskodást. A szervek egyelőre nem reagáltak, de nem kizárt, hogy a rendőrség hamarosan megpróbál beavatkozni a kortárs festészeti projektbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik