Élet-Stílus

A Viszkis 50 millió alatt nem csal

A jó útra tért rabló, Ambrus Attila most keramikusként keresi kenyerét, munkájáért pedig garanciát vállal, mert trükközni csak nagyban éri meg, azokról pedig leszokott – derül ki a delmagyar.hu interjújából.

A viszkis az interjú elején mindjárt leszögezi, hogy múltjáról nem akar beszélni. Lezárta, letöltötte a büntetését, nem akar a rablásokra visszagondolni.

Garanciát vállal

Jégkorongos múltjáról azonban elárulta, hogy soha nem volt tehetséges kapus, és visszatekintve csapnivalónak tartja a sportmúltját.

A kerámiakészítésre áttérve elmondta, hogy a termékei jelentős részét a festéstől az égetésig, az öntésig maga csinálja. Van saját kemencéje, bérel egy műhelyt. Meg tud mindent csinálni. A pénzt pedig visszaforgatja, és a fejlődésre koncentrál. Szerinte még harminc-negyven év, mire szakembernek nevezheti magát.

Életpályája: Ganxta feldolgozásában

Mindemellett nem olcsó keramikus, de amit megcsinál, azért garanciát vállal. „Ötvenmillió alatt nem csalok. Ha én itt a vásárban valakinek eladok valamit, arra garanciát vállalok. Nincs értelme becsapni az embereket akkor, amikor az ember kétkezi munkából él. Okosságokon nagyban érdemes gondolkodni, de azokról már leszoktam.” mondta a delmagyar.hu-nak az egykori rabló.

2012-ben szabadult

Ambrus Attila a viszkis rabló néven hírhedtté vált volt jégkorongozó. Közel harminc alkalommal rabolt ki bankokat, takarékszövetkezeteket, utazási irodákat, postákat. Nevét onnan kapta, hogy közvetlenül a rablások előtt, a helyszínekhez közeli kocsmákban egy-két deci whiskyt ivott.

Utolsó rablásakor menekülés közben elfogták a társát, aki kihallgatása során lebuktatta, így tudták elfogni a román–magyar határon, az ártándi átkelőnél. Egyszer meg is szökött az előzetes letartóztatásból, a Gyorskocsi utcából. Ambrus Attilára 2002-ben 17 év börtönt szabtak ki, azonban jó magaviselete miatt 2012 januárjában feltételesen szabadlábra helyezték. Azóta keramikusként dolgozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik