Élet-Stílus

3 kilométert gyalogolt, hogy virágot vegyen feleségének

Habár az Alzheimer-kór miatt már sok mindenre nem emlékszik, azt nem felejtette el, hogy anyák napjára virágot vegyen feleségének.

Ahogy az a CBS amerikai hírcsatorna riportjából kiderült, az idős amerikai férfit, Melvyn Amrine-t három éve diagnosztizálták Alzheimer-kórral. És bár orvosai minden tőlük telhetőt megtettek, hogy lassítsák a betegséget, a bácsi ma már a legtöbb dolgot elfelejti, és egyre kiszolgáltatottabbá vált.

Szerencsére szerető felesége, Doris mindenben segít neki és a nap minden percében mellette áll, még akkor is, ha nagyon is nehezére esik végignézni, mit művel az életerős, határozott férjéből az Alzheimer. Néhány hete azonban történt valami, ami bebizonyította Dorisnak, hogy a férfi, akibe egykor beleszeretett, még ma is él.


Kép forrása: CBS

Melvynnek ugyanis, egy nappal anyák napja előtt nyoma veszett. Sétálni indult, és kifejezetten kérte feleségét, hogy ezúttal ne kísérje el. Az asszony aggódott ugyan, de belement a dologba. Amikor ezután Melvyn 40 perc múlva se tért haza, az asszony aggódni kezdett, és értesítette a rendőröket.

A két rendőrtiszt alig negyed óra múlva meg is találta a bácsit, aki ekkor már három kilométerre volt otthonától. „Kicsit sem volt zavart, nagyon is pontosan tudta, hogy miért indult útnak” – emlékszik vissza a történtekre a rendőrtiszt. „Azt mondta, virágot akar venni a feleségének, mert anyák napján, idestova hatvan éve mindig kap tőle virágot.”

A rendőröket meghatotta a bácsi elszántsága, ezért miután beültették az autóba és hazaindultak vele, útba ejtettek egy virágboltot is, ahol egyikük azt is vállalta, hogy kifizeti az ajándékot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik