Élet-Stílus

18 év után találkozott megmentőjével a kamaszlány

Az önkéntes tűzoltó azon a hideg novemberi napon véletlenül talált a fenyőfa alá rejtett, átfagyott babára.

A 18 éves Skyler James alighanem élete legemlékezetesebb napját élhette át múlt vasárnap. Nem csak azért, mert sikeresen leérettségizett, hanem azért is, mert hosszú évek után végre újra találkozhatott azzal az emberrel, aki nem sokkal a születése után megmentette életét.

Skylert ugyanis azon a fagyos novemberi délelőttön édesanyja sorsára hagyta, és bebugyolálva egy fenyőfa alá rejtette a síró csecsemőt. A kicsi minden bizonnyal halálra fagyott volna, ha nincs Charlie Heflin, az önkéntes tűzoltó, aki aznap délelőtt a közelben dolgozó villanyszerelők munkáját felügyelte. Eközben a közeli fenyőfa felől gyereksírásra lett figyelmes, és a hang irányába indult.

Képek forrása: a James-család képei

Így talált rá a szinte teljesen kihűlt Skylerre, akit azonnal a közeli kórházba vitt, és Bonnie James ápolónő gondjaira bízott. A most 55 éves Bonnie nem szégyelli, még most is elsírja magát, ha visszaemlékszik arra a napra. „Ha tizenöt perccel később találja meg a babát, akkor valószínűleg már nem élt volna. Vészesen kihűlt, emlékszem két órán keresztül masszíroztam a lábait, hogy újraindítsam benne a vérkeringést és ne kelljen amputálni” – mondja Bonnie, majd azt is elárulja, annyira beleszeretett a kislányba, hogy 5 nappal később örökbefogadta őt.

„Azóta próbáltam rátalálni Charlie-ra, a tűzoltóra, aki megmentette a lányom életét, de egész eddig mindig kudarcot vallottam. Most, hála az internetnek sikerült rábukkannom, és megkértem, hogy jöjjön el Skyler érettségi ünnepségére” – mondja az anya.

Mint kiderült, Charlie sem felejtette el az esetet. Minden erről szóló újságcikket összegyűjtött, a kabátját pedig – amit aznap viselt – félretette arra az alkalomra, ha netalán újra összetalálkozik a lánnyal, akit megmentett. És nem várt hiába, ugyanis néhány héttel ezelőtt váratlan telefonhívást kapott: Skylertől.

A lány nevelőanyjától kapta meg a férfi elérhetőségét, és bár remegett, mint a nyárfalevél, felhívta őt, és meghívta az érettségi bankettre. Charlie pedig szívesen ment. „Amikor megláttam, nem jutottam szóhoz. Csak annyit tudtam, hogy meg akarom ölelni őt” – mondja Skyler, majd elárulja, azóta minden héten váltanak egy e-mailt megmentőjével, és reméli, hogy a kapcsolatuk életük végéig kitart majd. „Most, hogy már tudom, kinek köszönhetem az életemet, nem akarom elveszíteni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik