Élet-Stílus

Hét év után először hagyta el otthonát a 272 kilós nő

A kaliforniai asszony 2009 óta az ágyából sem kelt ki, ám most úgy döntött, változtat az életén.

Az asszony, akinek vezetéknevét kérésére nem tették közzé, hosszú éveken keresztül hallani sem akart az életmódváltásról. Amikor lánya közölte vele, hogy öngyilkosság, amit csinál, inkább megszakította vele a kapcsolatot, mint hogy belássa, a lánynak igaza van, és ha élni akar, változtatnia kell.

Bonnie az évek során ugyanis 272 kilóra hizlalta magát, részben az állandó evés, részben a lustasága miatt. Az állapota közben folyamatosan romlott, mígnem már a saját házát is képtelen volt elhagyni: túl azon, hogy a lába nem bírta el a hatalmas plusz súlyt, az asszony levegőt sem kapott rendesen. Nem sokkal később, 2009-ben teljesen összeomlott. Ekkor már az ágyból sem bírt kikelni.

Ezt elégelte meg Bonnie lánya és barátai, amikor Iyanla Vanzanthoz fordultak segítségért. A másik nő vállalta, hogy kimozdítja Bonniet az apátiából, és ráveszi, hogy orvosi segítséget kérjen. Nem sokkal később, Bonnie úgy döntött, elhagyja az otthonát, és kórházba megy. Arról a pillanatról, amikor hét év után először újra friss levegőt lélegezhetett, és először találkozhatott unokájával, egy megható videó is készült. Íme:

A túlsúlyos asszony azóta a Pasadena Meadows Központban van, ahol március 28-a óta 34 kilótól szabadult meg, és – bár segítséggel – de újra jár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik