Élet-Stílus

Félreállította a zsúfolt buszt, hogy megvigasztaljon egy síró kislányt

Az esetről fotó készült, amit néhány nap alatt több ezer ember osztott meg. A buszsofőrt azóta hősként ünneplik.

A dél-svédországi Vara és Lidköping közötti távolsági busz sofőrje pedig azóta sem érti, miért van ez a nagy felhajtás körülötte. Ahogy az egyik svéd napilapnak is elmondta, nincs a viselkedésében semmi különös, egyszerűen olyan a személyisége, hogy képtelen szó nélkül elmenni egy-egy rászoruló ember mellett.

Így az sem csoda, hogy azon a bizonyos napon, egy szó nélkül megállította az utasokkal megrakott távolsági buszt, és félreállt, csak hogy megvigasztalja az út szélén sírdogáló Emilia Behrendtzet. Mint kiderült a 10 éves kislányt nem sokkal korábban az osztálytársai addig csúfolták, míg sírva fakadt, majd faképnél hagyták.


Kép forrása: Twitter/ Emma Gustaffsson

És, hogy a történet miért lett világhírű? Nos, mert a zavart utasok – akiket a buszvezető minden magyarázat nélkül hagyott a buszban – kiszúrták, ahogy a sofőr a kislányt vigasztalja. Egyikük, bizonyos Emma Gustaffsson még egy képet is készített az esetről, amit nem sokkal később az internetre is feltöltött.

A kép ezután mondhatni felrobbantotta az internetet: eddig a pillanatig 7300 ember jelölte kedvencének, és 5000 ember osztotta meg. A sofőr és kis védence ennek köszönhetően ma már világhírű, olyannyira, hogy a kislány azóta folyamatosan kapja a biztató üzeneteket, és a virágokat is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik