Élet-Stílus

A garázsból csinált menhelyet a kilencéves

A kisfiú először csak etette a kóbor kutyákat, majd úgy döntött, otthonukban el is szállásolja őket.

A Fülöp-szigeteken élő Ken mindössze 9 éves, ám ez sem tartja vissza attól, hogy világmegváltó tervei legyen. A jószívű, nem mellesleg nagy állatbarát kisfiút még februárban ismerhette meg a világ azután, hogy az internetre felkerült róla néhány kép. Ezeket Ken édesapja akkor készítette, amikor egyszer titokban követte őt, csak hogy megtudja, hol csavarog a fia minden nap órákon keresztül.


Képek forrása: Bored Panda

Kiderült, hogy a kis Ken kóbor kutyákat istápol, akiknek minden áldott nap élelmet, friss vizet, sőt olykor még kötszert is vitt. Miután az édesapa posztolta a képeket, az internet népe szó szerint rájuk vetette magát: a világ minden tájáról jelentkeztek jószívű ismeretlenek, akiket megérintettek Ken képei, és adományokat ajánlottak fel.

Miközben gyűlt a pénz, Ken édesapja engedélyt adott fiának arra, hogy kedvenceit a garázs egy erre elkülönített részében helyezze el. „Évek óta arról álmodom, hogy egyszer lesz egy saját menhelyem. Egy olyan hely, ahol soha, senki, semmilyen módon nem árt az állatoknak” – mondja Ken, aki nagyon elszomorodott, amikor elmondták neki, hogy a legtöbb menhely rendszeresen kénytelen altatni a helyhiány miatt.

„Nálunk nincs altatás” – mondja büszkén, aztán azt is elárulja, a menhelyen jelenleg egy önkéntes segíti a munkáját: az édesapja. „A sok pénznek hála, amivel segítettek minket, elkészült a boldog állatok klubja, vagyis a Happy Animals Club, aminek már saját telephelye is van: a pénzből ugyanis kibéreltünk egy hatalmas csarnokot, amit a mentett állatoknak alakítunk majd át.” A kisfiú emellett még azt is elmondta, hogy a pénz fennmaradó részét a halálra ítélt állatok mentésére, és a betegek gyógykezelésére használja majd – olvastuk a Bored Pandán.

Ha szeretne még több képet nézni Kenről és kis védenceiről, ide kattintva megteheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik