Élet-Stílus

120 kilót fogyott, mert a felesége szörnynek nevezte

Az 55 éves férfi ezután magába szállt és mindössze 18 hónap alatt megszabadult gigantikus súlyfeleslegétől.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az 55 éves brit, Alan Oates szigorú felesége nem akármilyen szörnyhöz, hanem a Csillagok háborúja sorozat nyálkás, féregszerű Jabbájához hasonlította hites urát. „Még 2012-ben készített rólam egy képet, amin az látszik, hogy a kanapén ülök, a hasamon a laptoppal. Amikor meglátta, szinte gondolkodás nélkül közölte velem, olyan vagyok rajta, mint Jabba, a hutt” – mondja Alan, majd elárulja, gyűlöli a képet.


Képek forrása: metro.co.uk

A 212 kilós férfi ekkor már napi 15 órában oxigénmaszkot volt kénytelen hordani, a túlsúlya miatt ugyanis légzésproblémák léptek fel nála. „Belenéztem a tükörbe és kijelentettem: ez így nem mehet tovább. Kis lépésekkel kezdtem. Elhagytam az olajos és zsíros ételeket, mozgás gyanánt pedig hosszú sétákra indultam a feleségemmel.”

Miután az első néhány kilók leolvadtak róla, Alan intenzív mozgással helyettesítette a sétákat: futott és edzőterembe járt, míg végül alig másfél év leforgása alatt 120 kilótól szabadult meg. „Biztos vagyok benne, hogy a gigantikus túlsúlyom soha többet nem tér majd vissza” – idézte a brit Metro magazin a büszke férfit.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik