Élet-Stílus

Kukkantson be velünk a világ legdrágább lakásába

A 27 szintes toronyházhoz mélygarázs és helikopter-leszállópálya is tartozik. Utóbbiból rögtön három.

Nehéz elhinni, hogy egy 37200 négyzetméter összeterületű, 27 emeletes toronyházban, amiben jó esetben elférne egy közepes cég az összes alkalmazottjával együtt, mindössze egy család lakik. Pedig így van. Legalábbis a patinás amerikai Forbes magazin szerint, ami idén is összeállította a világ legdrágább otthonainak listáját.


Kép forrása: Wikimedia Commons

A listán az aranyérmet kétségtelenül az indiai olajmilliárdos, Mukesh Ambani szerénynek éppen nem nevezhető, Mumbaiban épült “házikója” nyerte, a már említett 37200 négyzetméteres összterületével, és 27 emeletével. Ambani, aki India második legnagyobb olajvállalkozásának vezérigazgatója, 2008-ban kezdte építtetni a családi fészket, és a hírek szerint a két évig tartó építkezés során, több mint egy milliárd dollárt rá is költött.


Kép forrása: Wikimedia Commons

Mondjuk, volt mire. A Forbes gyűjtéséből kiderült, hogy a kisebb felhőkarcolóhoz járt egy saját mélygarázs, egyszerre három helikopter-leszállópálya, és több tucatnyi lakosztály, illetve szoba is. Ambani és családja kényelméről minden nap 600 fős személyzet gondoskodik.


Képek forrása: Business Insider

Hogy önök is érezzék, micsoda összeget költött Ambani otthonára, leírjuk a listán második ezüst érmet elért ház paramétereit is. A szóban forgó villa és a hozzá tartozó 80 ezer négyzetméteres hatalmas telek Franciaországban található, és egyike azon kevés vízparti luxusépítménynek, amit II. Leopold belga király építtetett.

A villa becsült értéke 500 millió dollár körül mozog, legalábbis ennyire taksálták, amikor az orosz milliárdos, Mikhail Prokhorov lefoglalózta. Az orosz nem sokkal később végül elállt a villa megvásárlásától, ezzel pedig elvesztette a befizetett 50 millió dollárnyi foglalót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik