Élet-Stílus

Sírva virrasztott halott anyja mellett az elefántbébi

A néhány hónapos borjú egész éjjel az anyja mellett maradt a hideg és a rá vadászó ragadozók ellenére.

Szívbemarkoló jelentnek lehettek tanúi az észak-kenyai állatvédők, amikor a közelmúltban egy elárvult elefántborjúhoz hívták őket. Az öt hónapos bébi anyja gyomorfertőzésben múlt ki, kicsinye pedig ennek ellenére sem tett egy lépést se mellőle, sőt! Az állatvédők úgy találtak rájuk, hogy a bébi szorosan az anyja testéhez simult, apró ormányával pedig simogatta őt, miközben sírt.

A David Sheldrick Wildlife Trust és a Kenya Wildlife Service munkatársai még az éj beállta előtt szerették volna befogni, ám a kicsi megmakacsolta magát. Végül csak kicsivel hajnal előtt tudták biztonságos helyre szállítani, ekkor is csak azért, mert elkábították.

Miután elhozták anyja mellől, a Sokotei névre keresztelt borjút repülővel átszállították a Nairobi Nemzeti Parkba, az ország első és egyetlen elefánt árvaházába. Miután a kiszáradt bébi magához tért, és csillapította a szomját, meg is ismerkedett az árvaház további 30 lakójával. Sőt! Azonnal szerzett barátokat is.

Az árvaházban egyébként legfeljebb három éves korukig maradnak a magukra maradt elefántborjak. Utána bekerülnek a David Sheldrick Wildlife Trust-féle reintegrációs programba, melynek célja, hogy az így megmentett és elárvult állatokat visszaszoktathassák természetes közegükbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik