Élet-Stílus

Annyi a szexnek, ha a szülőkkel él a felnőtt gyerek?

Azok a felnőttek, akik szüleik háztartásában élnek, jelentősen rontják az esélyét annak, hogy szüleik szexuális életet éljenek.

A Pew Kutatóintézet (Pew Research Center) az amerikai népszámlálási adatok elemzése nyomán meglepő következtetésre jutott. 2012-ben 21,6 millió felnőtt élt szülei háztartásában. Ez a 18-31 éves korosztály 36 százalékának felel meg. Ez a legnagyobb arány, amit valaha mértek e mutató tekintetében. (Adatok egyébként erről 1969 óta érhetők el.)

Az amerikai időmérleg-kutatások (American Time Use Survey) szerint mindez azt jelenti, hogy a “szállásadó szülők” szexuális élete tönkremegy – erről a nerve.com internetes oldal számol be.

Az ok nyilvánvaló: a 2007-ben kezdődött gazdasági válság miatt egyre több fiatal kényszerül arra, hogy szüleivel éljen együtt. Vagy esetleg visszatérjen hozzájuk. Erről már egy másik amerikai internetes oldal, a Fivethirtyeight.com számolt be.

A nerve.com szerint az időmérleg azt mutatja, hogy az összes felnőtt közül a gyermektelen férfiak és a 18 év alatti gyermeküket nevelő nők töltik a legtöbb időt szexszel. Ugyanakkor a felnőtt gyereknek szállást és ellátást adó szülőknél ez az idő már nagyon lecsökken.

A 18 évesnél idősebb gyermekével együtt élő nők átlagosan 10,4 percet töltöttek ágyban (mással), míg az apák 10,1 percet. A 18 év alatti gyermeket nevelő nők ezzel szemben 14,8 percet töltöttek szexszel, a gyermektelenek pedig 13,9-et. A férfiaknál a gyermektelenek 30,7 perccel az összes többi kategóriát megelőzik, míg a 18 évesnél fiatalabb gyereket nevelők 16,8 percet töltenek együtt – szintén a Fivethirtyeight.com szerint.

Szeretne még többet megtudni? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik