Élet-Stílus

A nagyi mentette meg a súlyos beteg unokát

A hatéves kislány élete végéig orvosi ellátásra szorult volna, ha nincs a nagymamája.

Bár még csak hat éves, a kis Ella Chadwick már annyi mindenen keresztülment, mint más egy élet alatt. A brit kislány ugyanis egy genetikus vesebetegséggel született, ami miatt kétévesen elvesztette mindkét veséjét, hatéves koráig pedig több mint 30 műtéten esett át.

Négy évvel ezelőtt sokáig úgy tűnt, végre a megpróbáltatásoknak, a kislány édesapja ugyanis megfelelő donornak bizonyult Ella számára, és neki adhatta a veséjét. Az átültetés gond nélkül le is zajlott, csakhogy a kislány szervezet nem úgy reagált az átültetésre, ahogy azt az orvosok várták. Nem sokkal később elkezdte kilökni édesapja veséjét.

Ezek után az orvosok figyelmeztették a családot, a kislány szervezete nagyon legyengült, így még akkor se végezhetnének rajta újabb átültetést, ha akadna megfelelő donor. „Úgy vélték, Ella nem elég erős egy újabb komoly beavatkozáshoz, ezért azt tanácsolták, hogy várjunk. Ez pedig egyet jelentett a végeláthatatlan dialízis-kezelésekkel a lányunk élete végéig” – emlékszik vissza Martin, az édesapa.


Ella a nagymamájától új lehetőséget kapott a teljes életre
Kép forrása: Daily Mirror

Ám mielőtt a remény végképp odalett volna, a kislány 59 éves nagymamája, Christina, aki ápolóként dolgozott, kérte, hogy vizsgálják őt meg az orvosok, egyáltalán alkalmas lenne-e donornak. Kiderült, hogy szinte tökéletesen egyezik Ellával, így Christina egy percig sem gondolkodott, hanem felajánlotta a veséjét unokájának. „Azt szerettük volna, ha Ellát azonnal megoperálják, ám mivel nagyon le volt gyengülve, várnunk kellett. A műtétjét kétszer is el kellett halasztani.”

Azóta a kislány szerencsére megerősödött, sőt már túl is van a beavatkozáson. Ő is és a nagymamája is lábadoznak. Karen, a kislány édesanyja elmondta, mindkét szerettére kimondhatatlanul büszke, és reméli, hogy ez a különleges kapcsolat még szorosabbra fűzi majd a köteléket kettőjük között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik